Modelul general al teoriei valorii - entropie

1x punct

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Trebuie sa mergem pana la inceputurile Universului si ale activitatii economice pentru a pune la baza valorii un suport fizic de necontestat sub forma componentelor materiei: SUBSTANTA, ENERGIA LIBERA,INFORMATIA.Toate aceste fundamente le vom folosi in constructia MODELULUI GENERAL AL TEORIEI VALORII-ENTROPIE.

Un economist de mare substanta filosofica ( Frank H.Knight) a numit, in s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modelul general al teoriei valorii - entropie

Trebuie sa mergem pana la inceputurile Universului si ale activitatii economice pentru a pune la baza valorii un suport fizic de necontestat sub forma componentelor materiei: SUBSTANTA, ENERGIA LIBERA,INFORMATIA.Toate aceste fundamente le vom folosi in constructia MODELULUI GENERAL AL TEORIEI VALORII-ENTROPIE.

Un economist de mare substanta filosofica ( Frank H.Knight) a numit, in secolul al XIX -lea, mecanica stiinta soro a economiei politice.In 1828, F.Wohler efectueaza prima sinteza organica prin reactia a doua substante anorganice,amoniacul si acidul cianic, mitul vietii se destrama. Viata se datora acelorasi substante prozaice pe care le intalnim la tot pasul: 6 elemente chimice principale ( Carbonul, Hidrogenul, Azotul,Oxigenul,Fosforul si Sulful) - asigura 99 % din substanta vie;

Elemente secundare - Natriu,Potasiu,Magneziu,Calciu,Clor;Microelemete - Fier,Mangan,Cobalt,Cupru,Zinc.Carbonul - cu proprietatile sale de a realiza legaturi de valenta multiple, a permis aparitia vietii. Wohler a demonstrat ca doua substante cu aceeasi formula chimica pot fi din punct de vedere fizic, materiale dificile.Explicatia acestui fenomen a pus pe primul plan nu compozitia chimica, ci structura interna a legaturilor intre atomi.

Biologul L.vonBertalanffy, fondatorul teoriei sistemelor, va generaliza rolul calitativ al legaturilor ce se stabilesc intre elementele unui sistem; conexiunile directe si cele inverse dau sens existentei unui sistem. Intr-un sistem, proprietatile sale sunt superioare sumei proprietatilor elementelor componente. Viata o datoram acestui efect emergent al "UNOR SISTEME FIZICO-CHIMICE CU UN INALT GRAD DE COMPLEXITATE SI STRUCTURALIZARE".CE ESTE VIATA ? - "NATURA SI DEFINITIA VIETII" arata Carl Sagan, "au constituit deseori subiectul unor dezbateri foarte complicate.

Cele mai reusite definitii invoca procesul de evolutie. " In cartea citata a lui V.Soran, si M.Borcea, sunt trecute in revista pareri ale unor cercetatori din cele mai diverse domenii: BIOLOGIE, CHIMIE, FIZICA, FILOSOFIE.

COMBUSTIBILUL PENTRU CELULA VIE
Concluzie : Pentru viata esentiale sunt metabolismul (schimbul de substante din interiorul si cu exteriorul sistemului viu ) si conservarea reactiilor acestui metabolism pe baza pastrarii si transmiterii informatiei ereditare.Organismul viu reuseste sa se elibereze de entropia inalta pe care o genereaza atat timp cat traieste, consumand din mediul inconjurator entropie joasa existenta in componentele elementare ale materiei:

SUBSTANTA, ENERGIE SI INFORMATIE.Pentru "Economia" metabolismului din celula, este nevoie de urmatoarele:Energie - pentru exercitarea functiilor sale;Substanta - pentru a o folosi la sinteza compusilor chimici necesari;Informatie - pentru a conduce procesele metabolice interne si pentru a se adapta la mediul inconjurator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.