Modelul arborelui de decizie

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Evaluarea unui arbore. Pentru rezolvarea unui arbore se obisnuieste segmentarea acestuia. Se iau in considerare doua tipuri de segmente: punctele de decizie cu toate alternativele lor (figura 3) si punctele de ocazie cu toate starile naturale rezultante (figura 3). Procesul de gasire a solutiei incepe cu acele segmente care duc la castigurile finale, in partea dreapta a arborelui, si continua spre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modelul arborelui de decizie

Evaluarea unui arbore. Pentru rezolvarea unui arbore se obisnuieste segmentarea acestuia. Se iau in considerare doua tipuri de segmente: punctele de decizie cu toate alternativele lor (figura 3) si punctele de ocazie cu toate starile naturale rezultante (figura 3). Procesul de gasire a solutiei incepe cu acele segmente care duc la castigurile finale, in partea dreapta a arborelui, si continua spre stanga, segment dupa segment, in sensul invers in care arborele a fost intocmit.

Segmentele punctelor de ocazie. Valoarea estimata a tuturor starilor naturale ca rezultat al unui punct de ocazie trebuie calculata (castigurile se inmultesc cu probabilitatile si rezultatele se aduna). Valoarea estimata se inscrie apoi deasupra punctului de ocazie in interiorul dreptunghiului (valoarea este denumita VME in Figura 2.). Aceste valori estimate sunt considerate castiguri pentru urmatoarea ramura din stanga.

Segmentele punctelor de decizie. Ajunsi la un punct de decizie, castigurile date (sau calculate) pentru fiecare alternativa sunt comparate si este ales cel mai bun. Toate celelalte castiguri sunt ignorate. O alternativa nefavorabila este notata direct pe ramura cu simbolul // (figura 2).
Exemplul prezentat infatiseaza un arbore de decizie pentru o perioada in care s-a luat o singura decizie (echivalent cu un tabel decizional). Totusi, arborii de decizie sunt folositi in mod special in situatii multiperiodice cu decizii succesive.

Cazul multiperiodic Arborii de decizie care includ o succesiune de decizii nu sunt decat mai multi arbori de decizie mai mici, fiecare reprezentand o singura perioada. Toti se formeaza orizontal, de la stanga la dreapta; trunchiul este in stanga, iar ramurile sunt in dreapta. Arborele se poate extinde pana la anticipare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.