Modele investitionale la nivelul firmei

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.75

nivel: Facultate

Desi omogene prin trasaturile lor cele mai generale, diferitele grupe de cheltuieli care formeaza continutul investitiilor prezinta o serie de trasaturi specifice in ceea ce priveste modul de desfasurare a procesului investitional, respectiv in modul de adoptare a deciziei de investire, de promovare si utilizare a resurselor necesare. Din aceasta cauza se impune o clasificare a investitiilor, clas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modele investitionale la nivelul firmei

Desi omogene prin trasaturile lor cele mai generale, diferitele grupe de cheltuieli care formeaza continutul investitiilor prezinta o serie de trasaturi specifice in ceea ce priveste modul de desfasurare a procesului investitional, respectiv in modul de adoptare a deciziei de investire, de promovare si utilizare a resurselor necesare. Din aceasta cauza se impune o clasificare a investitiilor, clasificare ce se poate face dupa mai multe criterii.Dinamismul economiilor moderne determina o permanenta trecere dintr-o categorie in alta in ceea ce priveste modalitatile de investitii si dezinvestitii.

Investitii pe piata reala. Investitii pe piata financiara.
Cea mai importanta clasificare a investitiilor in economia moderna se refera la investitii pe piata reala si investitii pe piata financiara.
Investitiile pe piata reala constau in transformarea unor lichiditati in diverse active reale. Din punct de vedere contabil, pe durata realizarii investitiei, ele sunt imobilizari in curs, iar dupa ce se finalizeaza lucrarea, ele sunt inregistrate contabil ca imobilizari corporale, necorporale, active circulante.

Investitiile pe piata reala reprezinta cheltuieli banesti, materiale si umane efectuate in diferite domenii( cum sunt cele din economice, sociale, culturale, militare, etc.) pentru achizitionarea sau realizarea de active imobilizate si circulante noi sau pentru modernizarea celor existente, in vederea obtinerii ulterioare a unor efecte economice, sociale, etc.Cele mai importante investitii in active reale sunt cele economice care se realizeaza in industrie, agricultura, constructii, transport, etc si care influenteaza direct cresterea produsului intern brut(PBI).

Decizia de a face o investitie pe piata reala este prezentatp sub forma unui proiect de investitii.Potrivit conceptiei Banci Mondiale pentru Reconstructie si Dezvoltare si a altor organisme financiare internationale, prin proiect de investitii se intelege o activitate cu un punct de incepere si un punct de incheiere, intre aceste puncte realizandu-se o serie de fluxuri de iesire si intrari si care, din punct de vedere economico-financiar, sunt cheltuieli si venituri.
Un proiect de investitii de pe piata reala se concretizeaza prin marimea ti finalitatea sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.