Modele geometrice si tehnici asociate

5x puncte

categorie: Matematica

nota: 9.80

nivel: Facultate

Practic, se pot utiliza: (1) modelatoare de suprafete; (2) modelatoare bazate pe curbe spline; (3) modelatoare poligonale si (4) modelatoare de solide. Modelele geometrice sunt de tip neparametric si de tip parametric. Tehnicile de modelare la nivel global sunt abordate in acest capitol. Modelarea curbelor, suprafetelor si solidelor prin metode parametrice este descrisa detaliat in capitolul 4. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modele geometrice si tehnici asociate

Practic, se pot utiliza: (1) modelatoare de suprafete; (2) modelatoare bazate pe curbe spline; (3) modelatoare poligonale si (4) modelatoare de solide. Modelele geometrice sunt de tip neparametric si de tip parametric. Tehnicile de modelare la nivel global sunt abordate in acest capitol. Modelarea curbelor, suprafetelor si solidelor prin metode parametrice este descrisa detaliat in capitolul 4.
Modelatoarele de suprafete construiesc obiectul prin aplicarea unui invelis asupra unui schelet subiacent constituit fie din poligoane, fie din curbe (spline). Se obtine o structura ce ocupa un volum in spatiu, dar care nu are caracteristici fizice legate de volumul respectiv: inertie, densitate, masa etc.

Modelatoarele bazate pe curbe spline construiesc obiectele 3D (fie suprafete, fie volume) prin curbe spline uniforme sau neuniforme rationale (eng.: NURBS - Non-Uniform Rational B-splines).
Modelatoarele poligonale utilizeaza poligoane pentru a construi obiecte 3D. Ele aproximeaza permanent suprafetele curbe prin suprafete plane. De aceea beneficiaza de algoritmi eficienti, bine pusi la punct pentru calcule geometrice si vizualizare grafica.

Modelatoarele solide, cu pretul cresterii semnificative a timpului de calcul, furnizeaza informatii nu numai despre caracteristicele fizice, dar permit si operatii (cum sunt cele booleene) pentru a realiza interactiuni intre obiecte.
Pe langa metodele de reprezentare, descrise mai jos, procedeele de modelare se bazeaza pe urmatoarele idei majore:Triunghiul reprezinta cel mai utilizat model, poate si pentru ca toate varfurile sale sunt coplanare, iar normala la planul sau coincide cu normala suprafetei poligonale din care face parte.

Aproximarea poligonala a suprafetelor 2D conduce, in general, la o retea de dreptunghiuri. Multe aplicatii care conduc la fete dreptunghiulare, datorita si erorilor de rotunjire, nu asigura, in general, coplanaritatea tuturor varfurilor dreptunghiului. Desigur, descompunerea dreptunghiului in doua triunghiuri va fi solutia de abordat.Poligoanele convexe5 reprezinta cele mai simple poligoane care au mai mult de 3 sau 4 varfuri. Problema intersectiei a doua poligoane convexe, problema punctului interior, calculul diverselor elemente este relativ usor.
« mai multe referate din Matematica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.