Modele de simulare a valorilor mobile

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.89

nivel: Facultate

Valorile mobiliare au ca si caracteristici ca un risc al plasamentului mai prezent decat in cazul activelor monetare care desemneaza in principal depuneri in banci. Acest risc este determinat pe de o parte de situatia emitentului, pentru detinatorul de valori mobiliare apare riscul determinat de pierderea posibilitatii de fructificare (atunci cand nu se distribuie dividentele) sau pierderea capita[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modele de simulare a valorilor mobile

Valorile mobiliare au ca si caracteristici ca un risc al plasamentului mai prezent decat in cazul activelor monetare care desemneaza in principal depuneri in banci. Acest risc este determinat pe de o parte de situatia emitentului, pentru detinatorul de valori mobiliare apare riscul determinat de pierderea posibilitatii de fructificare (atunci cand nu se distribuie dividentele) sau pierderea capitalului investit (atunci cand se inregistreaza falimentul emitentului).

Daca avem in vedere situatia existenta pe piata, riscul poate generat de fluctuatia cursului sau chiar de incetinirea procesului de transformare a activelor financiare in lichiditati daca cererea este foarte scazuta si nu exista imediat contrapartida pentru oferta de vanzare. O alta caracteristica a valorilor mobiliare este ca acestea pot fi emise atat in forma materializata cat si in forma dematerializata.

NUTRICOM SA, cu sediul in orasul Oltenita, judetul Calarasi, la doar 60 km de capitala, Bucuresti, este unul dintre cei mai importanti producatori de nutreturi combinate din Romania. Inainte de evenimentele din 1989, NUTRICOM SA avea doar Fabrica de Nutreturi Combinate cu o productivitate foarte buna, data de echipamentele moderne (pentru acele vremuri) precum si de pregatirea personalului. In prezent, NUTRICOM SA are capital in intregime privat, investitorii urmarind printr-un proces de modernizare continua sa aduca activitatea la nivelul celei din Uniunea Europeana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.