Modelarea strategiilor de atragere a clientilor prin intermediul website-urilor comerciale

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Internetul reprezinta mijlocul cel mai bogat din punct de vedere al posibilitatilor de comunicare: astfel, momentul difuzarii unei campanii de atragere de noi clienti on-line poate fi planificat extrem de precis, mesajele transmise pot fi personalizate si pot genera diferite modalitati de masurare a eficientei: frecvente ale accesarii unui anumit web-site, numar de tranzactii realizate, numarul de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modelarea strategiilor de atragere a clientilor prin intermediul website-urilor comerciale

Internetul reprezinta mijlocul cel mai bogat din punct de vedere al posibilitatilor de comunicare: astfel, momentul difuzarii unei campanii de atragere de noi clienti on-line poate fi planificat extrem de precis, mesajele transmise pot fi personalizate si pot genera diferite modalitati de masurare a eficientei: frecvente ale accesarii unui anumit web-site, numar de tranzactii realizate, numarul de recomandari ale site-ului, legaturi URL catre diferite site-uri care au fost accesate, etc.

Eficacitatea campaniilor de marketing orientate spre atragerea de noi clienti trebuie testata periodic. Specificitatea comunicarii prin Internet rezida in aceea ca un client al unor servicii on-line poate renunta in orice moment la ele, dezabonandu-se de pe respectivele site-uri. Pentru a evita astfel de evenimente neplacute, firmele trebuie sa lanseze in permanenta chestionare on-line prin care sa observe gradul de satisfactie al clientilor. Campaniile promotionale, invitatiile, newsletters, confirmarile de cumparare, alertele, etc.

deservesc unor obiective uneori diferite in cadrul unui program de atragere a clientilor prin Internet. Nu trebuie pierdut nici un moment de vedere faptul ca un client este intotdeauna intr-o etapa de precumparare sau postcumparare on-line, de unde rezulta preocuparea firmelor de a intelege nevoile sale, de a-i oferi asistenta in utilizarea produselor sau serviciilor cumparate sau de a-i aduce solutii si a-l convinge de a trece la actul de cumparare.

Dezvoltarea sectorului tehnologiilor informationale si globalizarea pietelor ofera consumatorilor posibilitatea de a alege usor si repede un produs sau altul, un serviciu sau altul. In acest context, reusita comerciala necesita o rapiditate si flexibilitate adaptate la o cerere din ce in ce mai sofisticata si la exigente din ce in ce mai mari. Unul dintre factorii esentiali care asigura succesul unei firme rezida in capacitatea sa de a-si largi baza de clienti. Esecul unei politici de recrutare de noi clienti este mijlocul prin care o firma poate intra in declin. Principiul atragerii clientilor este urmatorul: "A propune cea mai buna oferta, celei mai reprezentative tinte, la cel mai bun moment si cu cea mai buna argumentatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.