Modelarea datelor

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.82

nivel: Facultate

Elementele esentiale ale modelelor de date folosite in proiectarea bazelor de date sunt entitatile (entities) si asocierile (relationships) dintre acestea.
O entitate este "orice poate fi identificat in mod distinctiv". O entitate se refera la un aspect al realitatii obiective, care poate fi deosebit de restul universului si poate reprezenta un obiect fizic, o activitate, un concept, etc. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Modelarea datelor

Elementele esentiale ale modelelor de date folosite in proiectarea bazelor de date sunt entitatile (entities) si asocierile (relationships) dintre acestea.
O entitate este "orice poate fi identificat in mod distinctiv". O entitate se refera la un aspect al realitatii obiective, care poate fi deosebit de restul universului si poate reprezenta un obiect fizic, o activitate, un concept, etc.

Orice entitate este descrisa prin atributele sale. Atributele prin care este descrisa o entitate se aleg pe baza criteriului relevantei relativ la domeniul de interes pentru care se defineste modelul respectiv, astfel incat sa asigure diferentierea precisa a entitatii respective fata de restul universului. De exemplu, entitatea ANGAJAT (al unei institutii) reprezinta o persoana angajata a institutiei, care are o anumita functie, lucreaza intr-o anumita sectie si primeste un anumit salariu. Aceasta entitate fi descrisa prin mai multe atribute,

dintre care o parte sunt atribute de identificare a persoanei (cum sunt: Nume, Prenume, DataNasterii, Adresa), iar alte atribute sunt atribute legate de activitatea acesteia in institutia respectiva (cum sunt: Functia, Salariul).
In bazele de date entitatile similare, care pot fi descrise prin aceleasi atribute, se grupeaza in multimi, fiecare entitate avand valori particulare ale atributelor respective. Toate entitatile similare, care pot fi descrise prin aceleasi atribute, apartin unui acelasi tip de entitate (entity type).

Colectia tuturor entitatilor de acelasi tip dintr-o baza de date constitue o multime de entitati (entities set). O multime de entitati se descrie prin aceleasi atribute prin care este descrisa fiecare entitate componenta.In proiectarea bazelor de date de orice tip se folosesc asocieri (relationships) intre multimile de entitati (datele) componente, pentru a modela realitatea pe care baza de date o reprezinta. Asocierile pot fi binare (intre 2 multimi de entitati) sau n-are (intre n multimi de entitati, n>2).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.