Model plan de afaceri

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Proiectul de succes trebuie sa suporte costul esecurilor (in unele sectoare se inregistreaza un singur succes la zeci sau chiar la sute de experiente) ; de aceea si pretul inovatiilor este foarte ridicat.
Una din primele sarcini ce trebuie indeplinite pentru a demara o afacere - si care este de cele mai multe ori dificila - este de a concepe un plan de afaceri. Pregatirea lui cere timp si e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Model plan de afaceri

Proiectul de succes trebuie sa suporte costul esecurilor (in unele sectoare se inregistreaza un singur succes la zeci sau chiar la sute de experiente) ; de aceea si pretul inovatiilor este foarte ridicat.
Una din primele sarcini ce trebuie indeplinite pentru a demara o afacere - si care este de cele mai multe ori dificila - este de a concepe un plan de afaceri. Pregatirea lui cere timp si efort - intre 100 si 300 ore - in functie de natura afacerii si de cantitatea de informatii avuta la dispozitie. Dar oricat de inspaimantatoare ar parea realizarea unui plan de afaceri, ea este o necesitate absoluta pentru orice afacere.

In foma sa scrisa, planul de afaceri este un document care descrie natura afacerii, piata-tinta, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum si resursele si aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii. Pentru intocmirea lui este necesar sa se analizeze cu atentie produsel/serviciile oferite, competitia, resursele financiare necesare si alte detalii operationale.
. Se va preciza localizarea pietei (locala, regionala, nationala, internationala), cu detalii, daca sunteti in posesia lor.
3. Precizati care sunt tendintele actuale ale pietei produsului/serviciului/comertului d-voastra (declin, stagnare, progres lent, expansiune rapida).

4. Prezentati trasaturile caracteristice ale cererii (cerere zilnica, anuala, de sezon, evolutia in ultimii ani si cea previzibila, etc).
5. Precizati cine sunt clientii pentru produsul/serviciul d-voastra (individuali, colectivitati, comercianti cu ridicata, cu amanuntul, societati comerciale, agricole, etc). Ce ii determina sa cumpere produsul/serviciul dvs. Cat de des cumpara de obicei. Ce caracteristici ii intereseaza, ce pret sunt dispusi sa plateasca. De ce credeti ca vor cumpara de la dvs.

6. Nominalizati principalii concurenti pentru acelasi tip de produs/serviciu/comert in cadrul pietei d-voastra, mentionand pentru fiecare dintre ei trasaturile caracteristice pe care le cunoasteti (marimea - cantitativ, valoric; numar personal, caracteristicile produsului/serviciului lor, reputatia, modalitati de valorificare, marimea segmentului lor de piata, etc).
Prezentati avantajele concurentilor fata de dvs. si avantajele dvs. fata de ei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.