Model de cerere de chemare in judecata

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.97

nivel: Facultate

1. Numele si prenumele vanzatorului. Daca imobilul fost dobandit de vanzator in timpul casatoriei, in toate cazurile este necesar sa figureze in contract alaturi de vanzator si sotul lui. (exceptand cazurile prevazute de Codul Familiei)
2. Localitatea in care domiciliaza vanzatorul.
3. Numele si prenumele cumparatorului. In cazul in care cumparatorul este casatorit si nu vrea sa fie [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Model de cerere de chemare in judecata

1. Numele si prenumele vanzatorului. Daca imobilul fost dobandit de vanzator in timpul casatoriei, in toate cazurile este necesar sa figureze in contract alaturi de vanzator si sotul lui. (exceptand cazurile prevazute de Codul Familiei)
2. Localitatea in care domiciliaza vanzatorul.
3. Numele si prenumele cumparatorului. In cazul in care cumparatorul este casatorit si nu vrea sa fie trecut si celalalt sot in act ca cumparator, se va arata totusi in cuprinsul actului si numele acestuia din urma, mentionandu-se ca bunul cumparat devine bun comun al ambilor soti, in baza art. ........... din Codul familiei.

4. Localitatea in care domiciliaza cumparatorul
7. In ipoteza in care imobilul este inscris in cartea funciara se va trece numarul de carte funciara si numarul topografic. In aceasta ipoteza, vanzatorul trebuie sa prezinte notarului un certificat eliberat de sectia de carte funciart, certificat din care sa rezulte numele proprietarului care este inscris in cartea funciara pentru imobilul respectiv, individualizarea imobilului si sarcinile care il greveaza. Contractul de vanzare-cumparare va cuprinde pentru imobilele inscrise in cartea funciara, si urmatoarea mentiune;

"Subsemnatul ................... vanzator, autorizeaza pe cumparator sa ceara Sectiei de carte funciara a Tribunalului ................... intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului vandut, inscris sub nr. carte funciara ................ si al comunei ........... nr. topografic
8. Indicarea titlului de proprietate al vanzatorului. Daca este vorba de un act autentic se va indica numarul de autentificare si transcriere; daca proprietatea vanzatorului este rezultatul dreptului de succesiune, se va arata de la cine este mostenirea, precum si modul in care defunctul a dobandit imobilul si certificatul de mostenitor.
9. Mentiunea respectiva se face numai daca imobilul a fost dobandit de vanzator pe timpul cand nu era casatorit.

10. Pretul vanzarii poate fi platit si altfel decat integral. In aceasta ipoteza, clauza referitoare la pret va fi modificata dupa cum urmeaza: "Pretul vanzarii este de ........... lei, din care eu vanzatorul am primit .......... lei la data autentificarii contractului, iar restul de lei se va plati pana cel mai tarziu la data de ...............
Pentru garantarea platii restului de pret, vanzatorul se bucura de privilegiul vanzatorului in conditiile art. ............ C. civ. , iar in caz de neplata la termen, functioneaza conditia rezolutorie expresa, fara somatie, punere in intarziere sau cerere de chemare in judecata.".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.