Mobilierul - prelucrare si fabricatie

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

Cheltuielile consumatorilor pe aceste produse depinde de starea generala a economiei si de nivelul venitului disponibil pentru acest tip de produse. Statisticile arata ca frecventa medie de procurare a mobilei este de aproximativ o data la 10 ani.Cercetarile stiintifice arata ca omul isi petrece majoritatea timpului si isi desfasoara o partre buna din activitati in cladiri, oficii, locuinte. Ast[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mobilierul - prelucrare si fabricatie

Cheltuielile consumatorilor pe aceste produse depinde de starea generala a economiei si de nivelul venitului disponibil pentru acest tip de produse. Statisticile arata ca frecventa medie de procurare a mobilei este de aproximativ o data la 10 ani.Cercetarile stiintifice arata ca omul isi petrece majoritatea timpului si isi desfasoara o partre buna din activitati in cladiri, oficii, locuinte. Astfel mobila jaoca un rol important in crearea micromediului ce-l inconjoara.

In crearea conditilor optime de lucru consumatorii apreciaza varietatea stilurilor. Ei combina nu numai culorile, dar si stilurile, designul, stofele de mobila, speciile lemnoase s.a. Se remarca o tendinta spre culorile deschise si/sau cu aspect de lemn si cumparare de piese individuale de mobila(paturi, mese, dulapuri).O mobila pentru a fi utila trebuie sa fie functionala, respectiv sa satisfaca cit mai multe dintre necesitatile locuintei moderne, a spatiului respectiv.

In privinta functionalitatii, un rol important il are activitatea de conceptie si design pentru a realiza mobila cit mai aproape de pretentiile de confort. In prezent mobilierul masiv si greoi, transmis de la o generatie la alta, are tendinta de transformare intr-un mobilier mai simplu, mai functional, corespunzator cerintelor vietii contemporane. Factorii principali care influenteaza competitivitatea in acest sector sunt cercetarea si inovarea, calificarile si calitatea, designul si rentabilitatea, cunostintele si priceperea, alaturi de un acces mai bun la pietele din tarile terte.

Designerii de avangarda internationala cauta sa creeze un mobilier functional, lejer fiabil, corespunzator unor spatii si folosinte diferite.In Republica Moldova piata mobilei se dezvolta atat pe segmentul ofertei de, care creste cu 6-10% anual, cat si pe cel al cererii de, ce merge mina in mina cu sectorul constructiilor. Adica, gratie dezvoltarii proiectelor imobiliare si a migratiei cetatenilor moldoveni peste hotare, care revin acasa molipsiti de confortul european si vor cu orice pret sa aiba aceleasi conditii in propriile locuinte.

Dovada a acestui fapt serveste si structura vinzarilor de mobila, ce s-a modificat in ultimul timp. Potrivit specialistilor in domeniu, vinzarile pe segmentul preturilor medii si inalte cresc cu circa 10% anual, in timp ce segmentul mobilei ieftine este in scadere. Astfel, daca acum doi-trei ani, mobila cu un pret de 2 000-4 500 de lei ocupa vreo 70% din piata, acum ei ii revine vreo 50%. Totodata, o treime din vanzarile de mobila revin segmentului de 6 000-7 000 de lei, iar 20% - mobilei mai scumpe de 12 000 de lei.

Potrivit datelor Anuarului Statistic al Republicii Moldova volumul de productie a mobilei a sporit ci 1,6% in perioada anilor 2005-2007. Iar in perioda anilor 2007-2009 volumul de productie a crescut cu 1.9, necatind la faptul ca aproximativ 95% din materia prima este importata de peste hotare. Principalii furnizori sint: Rusia, Polonia, Romania, Ucraina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.