Moartea in Khorasan

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.57

nivel: Facultate

Arestarea lui Aii scapase Khorasanul de un guvernator rau si necinstit, dar nu pusese capat rebeliunii. Insurectia se intindea din Azerbaidjan pina in Fergbana. Numeroasele focare de revolta demonstrau cit de superficiala si fragila era adeAZziunea populatiilor din Khorasan la islam si, de asemenea, in ce masura isi pastrasera propria lor personalitate, putind oricind sale intoarca spatele Abbasiz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Moartea in Khorasan

Arestarea lui Aii scapase Khorasanul de un guvernator rau si necinstit, dar nu pusese capat rebeliunii. Insurectia se intindea din Azerbaidjan pina in Fergbana. Numeroasele focare de revolta demonstrau cit de superficiala si fragila era adeAZziunea populatiilor din Khorasan la islam si, de asemenea, in ce masura isi pastrasera propria lor personalitate, putind oricind sale intoarca spatele Abbasizilor. De altfel, unele vor dobindi emanciAZparea politica peste citeva decenii.

Harun si-a dat seama de primejdie. Trebuia actionat rapid. Oricit de remarcabil ar fi fost, Harthama nu era decit reprezentantul califului si nu avea alta autoritate. Cit despre Fadl al-Rabi, vizirul care il inlocuise pe Yahya, acesta nu era inzestrat cu calitatile ilustrului Barmekid, iar responsabilitatile sale erau mai restrinse. Numai califul insusi putea lua marile decizii. Harun s-a hotarit sa mearga la fata locului.

O calatorie in Khorasan in starea fizica in care se afla era un gest nu lipsit de curaj. Harun era bolnav si stia acest lucru. El suferea de stoAZmac A strabate calare o asemenea distanta insemna o grea incercare pentru un om atins probabil de cancer. Conceptia pe care o avea califul despre rolul sau de conducator al islamului, vointa lui de a pastra mostenirea Abbasizilor i-au spulberat sovaielile.Prin urmare, a parasit Raqqa, lasindu-1 acolo pe cel de al treilea fiu al sau, Qasim, caruia ii atribuise guvernarea regiunii Siria-Awasim.

Apoi a mers la Bagdad si a incredintat puterea in absenta lui, fiului sau Amin.Cit despre Mamun, acesta vedea cum sanataAZtea tatalui sau se inrautateste. Temindu-se sa nu fie inlaturat, in lipsa lui, de la guvernarea Khorasanului, pe care acordul de succesiune i-1 atribuise, a insistat sa-si insoteasca tatal. Nu era el guvernatorul provinciilor orientale? Yizirul Fadl al-Rabi si principalii sai secretari il insoteau Si ei pe calif.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.