Moara cu noroc de Ioan Slavici 2

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aviditatea carciumarului pentru bani reuseste sa-i indeparteze atat pe membrii familiei cat si pe Pintea. Intr-o noapte samadaul il jefuieste pe arendas si planuieste omararea unei fe-mei si a unui copil, abandonand cadavrele in padure. Desi prin primirea mai multor bani marcati Ghita are dovezi care-l incrimineaza pe Lica, el nu spune adevarul cand este chemat in fata judecatorului si samadaul sc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Moara cu noroc de Ioan Slavici 2

Aviditatea carciumarului pentru bani reuseste sa-i indeparteze atat pe membrii familiei cat si pe Pintea. Intr-o noapte samadaul il jefuieste pe arendas si planuieste omararea unei fe-mei si a unui copil, abandonand cadavrele in padure. Desi prin primirea mai multor bani marcati Ghita are dovezi care-l incrimineaza pe Lica, el nu spune adevarul cand este chemat in fata judecatorului si samadaul scapa de pedeapsa.

De Pasti Lica aduce lautari la Moara cu noroc si da o petrecere. Samadaul o ia la dans pe Ana, cu acordul lui Ghita, ce se hotarase sa puna in aplicare planul de razbunare. Cu ceva timp in urma el s-a inteles cu Pintea sa-i intinda o cursa lui Lica, asa ca sub pretextul ca pleaca la Ineu sa-i schimbe niste bani si obiecte din aur, Ghita se duce sa-l anunte pe Pintea.

Se-ntoarce cu jandarmii si apropiandu-se de Moara cu noroc il vede pe samadau plecand singur si dupa ce-l urmaresc o perioa-da, carciumarul vine la han unde, nesuportand tradarea sotiei, o ucide si este omorat
la randul sau de Raut, tovarasul lui Lica. Acesta din urma s-a intors din sat pentru a-si recupera serparul cu bani, pe care l-a uitat la han si le da porunca tovarasilor sai sa dea foc Morii cu noroc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.