Mixul de marketing al companiei transnationale Danone

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Companiile care se axeaza pe politica de produs urmaresc asigurarea unui inalt nivel de competitivitate al produselor, atat pe piata interna, cat si pe pietele externe, concentrandu-si eforturile in vederea obtinerii unor produse superioare si a imbunatatirii lor in timp. Politica de produs sustine ca "vor fi preferate de consumatori acele produse care ofera cea mai buna calitate, cele mai bune [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mixul de marketing al companiei transnationale Danone

Companiile care se axeaza pe politica de produs urmaresc asigurarea unui inalt nivel de competitivitate al produselor, atat pe piata interna, cat si pe pietele externe, concentrandu-si eforturile in vederea obtinerii unor produse superioare si a imbunatatirii lor in timp. Politica de produs sustine ca "vor fi preferate de consumatori acele produse care ofera cea mai buna calitate, cele mai bune performante sau care au caracteristici noi"[5]. In cadrul procesului de formulare a politicii de produs, Grupul Danone a avut in vedere calitatea, siguranta alimentara si prospetimea produselor.

Misiunea Danone este de a aduce sanatate prin alimente echilibrate nutritional, in fiecare zi, cat mai multor oameni din intreaga lume, iar pentru a reusi acest lucru, angajatii companiei verifica in permanenta calitatea si siguranta produselor comercializate. Astfel, in fiecare zi, se fac mai mult de 1700 de analize in laboratorul din Romania si in alte cateva laboratoare europene acreditate, cu scopul de a preveni orice riscuri. Astfel, mesajul "Produsele fabricate de Danone sunt conforme legislatiei europene si sunt sigure pentru consum"[6] nu reprezinta doar un slogan publicitar, ci o realitate cotidiana, un principiu de baza, legat de istoria organizatiei.

Sanatatea se afla in centrul implicarii civice a Danone. In acest sens, compania a infiintat doua institute de cercetare si a investit in programe de dezvoltare si de informare, promovand o dieta variata, sanatoasa si echilibrata. In Romania, Grupul Danone este prezent din anul 1996 si a realizat investitii de aproximativ 30 milioane de euro, avand circa 700 de angajati. Doar in anul 2007, compania a investit aproximativ 5,5 milioane de euro in trei linii noi de ambalare. Laptele folosit de Danone in procesare provine 100% din Romania, fabrica din Bucuresti avand o capacitate de procesare de circa 90.000 de tone de lactate proaspete pe an.

Firma distribuie majoritatea productiei pe plan intern, doar 4-5% fiind destinata exportului, in principal in fostele tari iugoslave, Bulgaria si Ungaria. Potrivit reprezentantilor companiei, Danone detine o cota de piata de 60% pe piata produselor lactate proaspete, oferta incluzand mai multe sortimente de iaurt si smantana: Activia, Nutriday, Actimel, Frutisima, Danonino, Danette, Casa Buna si gama traditionala Danone Sana, Danone Lapte Batut, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat. De asemenea, compania franceza este prezenta si pe segmentul de biscuiti, dupa lansarea unei astfel de game de produse in Europa Centrala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.