Mixul de marketing - hotelul Sofitel

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.00

nivel: Facultate

In Romania, lantul Sofitel este prezent cu un hotel la Bucuresti. Constructia hotelului Sofitel (proiect initial dinainte de 1989), inceputa in 1992, a durat 2 ani si a fost realizata de societatea de constructii Bouygues, care lucreaza pentru grupul ACCOR. Astfel in 4 Mai 1994 a fost deschis vis-a-vis de Parcul Herastrau, la mai putin de 10 minute de centrul orasului, hotelul Sofitel.
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mixul de marketing - hotelul Sofitel

In Romania, lantul Sofitel este prezent cu un hotel la Bucuresti. Constructia hotelului Sofitel (proiect initial dinainte de 1989), inceputa in 1992, a durat 2 ani si a fost realizata de societatea de constructii Bouygues, care lucreaza pentru grupul ACCOR. Astfel in 4 Mai 1994 a fost deschis vis-a-vis de Parcul Herastrau, la mai putin de 10 minute de centrul orasului, hotelul Sofitel.

Conform sistemului de constructie utilizat, ultimul etaj a fost primul construit. La acest moment, alaturi de brandul Sofitel, mai exista un hotel Ibis situat in apropierea Garii de Nord. De asemenea,de curand au fost inaugurate alte doua hoteluri marca Ibis, unul la Constanta si altul la Bucuresti, iar anul viitor va fi deschis,langa Palatul Telefoanelor din Capitala,hotelul Novotel, in urma unei investitii de 33 mil.euro, apartinand lantului Accor. Aceasta este prima investitie proprie a unui lant hotelier strain pe piata din Romania.

Situat in apropiere de centrul civic al Bucurestiului, in complexul World Trade Center, Sofitel este un hotel de categorie 4*(lux), care functioneaza pe baza unui contract de management hotelier incheiat intre W.T.C. Bucuresti, Centrul de Comert International Bucuresti S.R.L. - proprietarul hotelului si grupul ACCOR. Altfel spus, grupul ACCOR, in calitate de mandatar, gestioneaza hotelul Sofitel, in calitate de mandant, pe o durata de 10 ani.

W.T.C.-C.C I.B. este o societate comerciala mixta (joint-venture), cu capital romano-francez, al carei obiect de activitate consta in exploatarea unui complex care este format din: hotelul Sofitel si 10.000 mp de saloane, birouri si spatii comerciale.

Daca hotelul este gestionat de ACCOR, salile de conferinte sunt gestionate de W.T.C.Constructia care poate fi admirata in Piata Presei Libere, un amplasament in inima W.T.C, in apropierea Complexului expozitional si cu acces rapid spre centrul orasului si aeroportul Otopeni a costat 860 milioane FRF(170 milioane $ U.S.A.).

Printre cei mai importanti actionari se numara grupul francez Bouygues (aproape 29% din capital), Primaria Bucuresti, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, B.R.C.E. Din cei 860 milioane FRF investiti, 700 milioane provin din credite bancare.

W.T.C. este un complex comercial care reuneste intr-un singur loc societati comerciale si agentii guvernamentale care au ca obiect de activitate comertul exterior si care ofera toata gama de servicii asociate comertului exterior, cum ar fi: procesare texte, traduceri, fotocopiere, linii telefonice internationale, fax, informatii comerciale generale, asistenta comerciala, juridica si domiciliere societati si reprezentante comerciale internationale.

In acelasi timp, W.T.C.este si proprietarul unui club de agrement ("Le Club"), situat pe malul celalalt al Herastraului, destinat activitatilor sociale si sportive si a Satului Francez (69 de vile si apartamente de inchiriat).

Ca urmare a aranjamentului rezultat in urma incheierii contractului de management, hotelul Sofitel este gestionat de grupul ACCOR, pe contul W.T.C. proprietarul de drept al hotelului. Pe baza acestui contract, societatea proprietara a incredintat grupului ACCOR servicii care constau in: recrutarea, selectia si pregatirea profesionala a personalului, comercializarea si gestiunea financiar-contabila a hotelului si a clubului de agrement.

"Contractul de management incheiat cu proprietarii unor hoteluri devine formula favorita a grupurilor hoteliere. Tot mai mult grupurile se prezinta ca entitati specializate pe studii, si mai ales in management hotelier, ceea ce confera autonomie gestionara pe contul proprietarului de drept".
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.