Mix si analiza Swot in firma Smile Travel Braila

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 5.50

nivel: Facultate

Insa, in acelasi timp, societatea industrializata are si efecte negative asupra membrilor ei, acestea manifestandu-se sub forma agresivitatilor biologice (poluare, lipsa de miscare), precum si a celor de ordin nervos (stresul psihic, constrangerile din viata sociala si profesionala).

De aici rezulta dorinta si tendinta oamenilor societatii contemporane de a-si petrece timpul libe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mix si analiza Swot in firma Smile Travel Braila

Insa, in acelasi timp, societatea industrializata are si efecte negative asupra membrilor ei, acestea manifestandu-se sub forma agresivitatilor biologice (poluare, lipsa de miscare), precum si a celor de ordin nervos (stresul psihic, constrangerile din viata sociala si profesionala).

De aici rezulta dorinta si tendinta oamenilor societatii contemporane de a-si petrece timpul liber calatorind, vizitand, pentru a cunoaste oameni si locuri, sau pentru a-si ingrijii sanatatea.
Turismul prezinta o complexitate in continua crestere, in plan economic sintetizeaza rezultatele unui mare numar de activitati, in plan psiho-social, se constituie ca o modalitate superioara de organizare a timpului liber.

Analiza SWOT
Puncte tari
- Firma este compusa dintr-o echipa cu pregatire profesionala in turism
-Oferta este diversificata atat ca destinatii abordate cat si din punct de vedere al preturilor.
- Societatea are contracte incheiate cu importanti clienti din strainatate. Agentia emite pe loc atat bilete pentru companiile de linie: Tarom, Lufthansa,Air France, Alitalia, Swiss Air, Malev, CSA, Iberia, etc

Este agent autorizat: Blue Air, Wizz Air, Germanwings, Meridiana, Wind Jet, Easy Jet, Vueling, Ryanair, etc.Puncte slabe
-este amplasata intr-o zona nefavorabila comertului
-profitabilitate in scadere fata de anul precedent;
-situatie nefavorabila a echilibrului financiar la finalul anului 2009.

Oportunitati
-Firma urmareste sa isi mentina clientii fideli pe care si i-a format de-a lungul timpului si sa le mentina increderea in serviciile oferite;
-Se urmareste de asemenea patrunderea pe piata nationala si nu doar locala, prin dezvoltarea unui plan de promovare avansat;
Amenintari
-Concurenta autohtona puternica reprezentata de agentiile de turism care isi desfasoara activitatea in oras

3. Conceptul de mix de marketing
Concept esential al teoriei moderne a marketingului, mixul de marketing reprezinta ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combina cu scopul de a produce pe piata tinta reactia dorita .

Mixul de marketing se refera la o anumita structura de eforturi de marketing, la combinarea, proiectarea si integrarea in diverse proportii intr-un program de marketing a variabilelor controlabile in scopul dobandirii eficacitatii necesare realizarii obiectivelor organizatiei intr-o perioada determinata.

Specialistii apreciaza ca mixul de marketing este unul dintre cele mai vechi si mai utile concepte de marketing elegant prin simplitatea lui , atribuit lui Niel Borden de la Harvard Business School.

El identifica initial 12 elemente ale mixului de marketing prin care se actioneaza asupra pietei in mod coerent si unitar: produs, pret, marca, distributie, vanzare personala, publicitate platita, promovarea vanzarilor, ambalarea, modul de prezentare, servicii post-vanzare, manipulare sau logistica si cercetarea de marketing.

Cei 4P constituie variabilele cheie prin care organizatia poate actiona in vederea obtinerii impactului maxim asupra pietii si consumatorului si reflecta modul in care sunt antrenate diferite componente ale resurselor de care dispune organizatia pentru obtinerea efectelor scontate.

Elaborarea mixului de marketing
In conceperea mixului de marketing se au in vedere: natura si numarul variabilelor utilizate la un moment dat, modul de dozare a acestora pentru atingerea scopului propus, relatiile ce apar intre organizatie si macromediu, reactia intarziata a actiunilor de marketing, solicitarile pietei, posibilitatile organizatiei, astfel incat sa se poata atinge obiectivul primar de a furniza grupului tinta de clienti un motiv convingator pentru a alege firma respectiva.

Evident, se urmareste realizarea combinatiei optime a celor "4P", care este dependenta de viziunea organizatiei, vizavi de pozitionarea ei fata de rivali. De aceea elaborarea mixurilor de marketing este o problema de maxima importanta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.