Mix-ul de marketing si politicile acestuia

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.85

nivel: Facultate

Pretul este singura componenta a mixului de marketing care aduce venit, celelalte variabile - proiectarea si realizarea produsului, promovarea lui an scopul informarii consumatorilor despre existenta si caracteristicile acestuia si punerea lui la dispozitia lor prin distributie - genereaza cosuri. Este cel mai flexibil element al mixului de marketing, e pe de o parte dificil sa modifici in foarte [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mix-ul de marketing si politicile acestuia

Pretul este singura componenta a mixului de marketing care aduce venit, celelalte variabile - proiectarea si realizarea produsului, promovarea lui an scopul informarii consumatorilor despre existenta si caracteristicile acestuia si punerea lui la dispozitia lor prin distributie - genereaza cosuri. Este cel mai flexibil element al mixului de marketing, e pe de o parte dificil sa modifici in foarte scurt timp caracteristicile unui produs, iar pe de alta parte modificarea pretului poate fi facuta cel mai usor, foarte rapid si frecvent si cu cele mai mici costuri.

Politicile privind preturile nu pot fi protejate, ele putand fi oricand imitate de catre concurenti. Nivelul pretului poate fi un factor fundamental pentru stabilirea strategiei. Nivelul pretului se poate constitui printr-o sugestie pentru consumatori, in ceea ce priveste perceptoa calitatii unui produs, in special a celor necunoscute si poate fi considerat elementrul cheie pentru obtinrea veniturilor..2.1 Pretul si perceptia consumatorului

Specialistii de marketind trebuie sa se intrebe mereu: "Cat de important este pretul in decizia cumparatorilor din piata tinta?" Pentru a putea ajunge la o decizie, consumatorii ordoneaza in numeroase categorii. Iata un exemplu: inabordabil: nu voi cumpara niciodata!, foarte mare: acum, exlud cumpararea, mare: se justifica acest pret?, rezonabil: cumpar!, bun: este o afacere!, foarte bun: oare, acest pret nu ascunde ceva?

Acesta se stabileste prin analizarea pietei tinta, analiza factorilor care influenteaza pretul (cererea, oferta, costurile, etapa de ciclu de viata a produsului, concurenta. strategia de distributie, strategia de promovare, relatia intre pret si calitate). Un aspect important il reprezinta greselile in stabilirea pretului precum cererea unui pret mai mare decat cel estimat. Cu cat obiectivele firmei sunt mai clare, cu atat pretul va fi mai usor de stabilit. Obiectivele ce vor fi realizate prin pret sunt urmaroarele: obiective orientate spre profit (profit satisfacator maximizarea profitului, nivelul scontat de recuperare a investitiei).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.