Mitologia la romani

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Spatiul Carpato-Dunarean a fost leaganul civilizatiei ariene care va da lumii cea mai bogata si variata societate de zei si conceptie religioasa, preluata aproape de toate religiile lumii. Domnul Nicolae Miulescu in "Dacia-tara Zeilor"-colectia Trik-va descrie o lume mitologica, necunoscuta noua. In cea mai veche poveste a genezei lumii, cea vedica, se spune: "Cand zeului suprem i-a placut Pamantu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mitologia la romani

Spatiul Carpato-Dunarean a fost leaganul civilizatiei ariene care va da lumii cea mai bogata si variata societate de zei si conceptie religioasa, preluata aproape de toate religiile lumii. Domnul Nicolae Miulescu in "Dacia-tara Zeilor"-colectia Trik-va descrie o lume mitologica, necunoscuta noua. In cea mai veche poveste a genezei lumii, cea vedica, se spune: "Cand zeului suprem i-a placut Pamantul, el a dat nastere prin a sa respiratie la sapte zei ai Genezei lumii. Conducatorul acestui grup a fost Daksha.

Acesta, dupa ce s-a uitat peste tot pamantul, a gasit cel mai frumos loc pe care la populat in timpul noptii cu primii 10.000 de fii ai sai, fiii lui iubiti, fiii lui alesi, alesii lumii. In timpul zilei, el, impreuna cu ceilalti zei au creat animalele, pasarile, etc. Dar El, Daksha, va realiza ca a uitat sa-si inmulteasca fiii, asa ca va crea Femeia. Dupa multe incercari, el va gasi felul cum sa-i inmulteasca. El, Daksha, este considerat ca mare zeu al genezei lumii dar si zeu al sexului.

Fiii lui, dacii, vor trai pentru un timp in tara zeilor-Dacia, dar o parte din ei o vor parasi, pentru a popula lumea. Ei nu o vor uita si se vor intoarce din cand in cand pe drumul zeilor, drumul BYK-ului (vezi raul Bicului-Chisinau si drumul Bicului, Bicului haiducului-Dimitrie Cantemir), descris de Upanishada Kanshitaki-in pelerinaj in tara, Dacia - tara zeilor.

Ce ne-a ramas de la ei, veti intreba? Ne-au ramas localitati, munti, vai si ape cu numele vechilor zei vedici.
1. OM-expresie monosilabica exprimand suprema invocare a zeului suprem. In nici un templu vedic nu se incepe slujba inainte de a se pronunta aceasta silaba "OM". La noi acasa, in Dacia, noi ne chemam oameni avem chiar si un munte "OM-ul". Aparent muntele pastreaza numele OM potrivit credintei vedice care afirma ca acolo s-ar fi gasit marele sanctuar vedic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.