Miriapode

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.63

nivel: Gimnaziu

La chilopode este invers, anterior gonoductele sunt duble, apoi se unesc. Imperecherea are loc prin transferul spermatoforului de catre mascul femelei. Ouale depuse de femela sunt bogate in vitelus nutritiv. Pentru aceasta masculii folosesc membre specializate, numite gopode. Dezvoltarea postembrionara decurge pe doua cai. Prima, din oua se dezvolta un miriapod cu toate segmentele dezvolate, seman[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Miriapode

La chilopode este invers, anterior gonoductele sunt duble, apoi se unesc. Imperecherea are loc prin transferul spermatoforului de catre mascul femelei. Ouale depuse de femela sunt bogate in vitelus nutritiv. Pentru aceasta masculii folosesc membre specializate, numite gopode. Dezvoltarea postembrionara decurge pe doua cai. Prima, din oua se dezvolta un miriapod cu toate segmentele dezvolate, semanand cu adultii. Acest tip de dezvoltare e intalnit la genurile chilopode Geophilus si Scolopendra.

A doua cale se realizeaza prin anamorfoza. Adica, juvenili eclozeaza cu un numar redus de segmente si membre. Numarul lor se completeaza pe parcursul naparlirilor.
Miriapode se intalnesc frecvet in padurile umede. Ele indeplinesc un rol important in descompunerea resturilor vegetale. Totusi se intalnesc si specii care locuiesc in pasuni, in habitate semi-aride sau chiar deserturi. Majoritatea sunt detritivore, cu exceptia chilopodelor, care sunt pradatori nocturni.

Miriapode se intalnesc frecvet in padurile umede. Ele indeplinesc un rol important in descompunerea resturilor vegetale. Totusi se intalnesc si specii care locuiesc in pasuni, in habitate semi-aride sau chiar deserturi. Majoritatea sunt detritivore, cu exceptia chilopodelor, care sunt pradatori nocturni. Miriapode se intalnesc frecvet in padurile umede. Ele indeplinesc un rol important in descompunerea resturilor vegetale. Totusi se intalnesc si specii care locuiesc in pasuni, in habitate semi-aride sau chiar deserturi. Majoritatea sunt detritivore, cu exceptia chilopodelor, care sunt pradatori nocturni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.