Miologie generala

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.76

nivel: Facultate

canalelor osteofibroase. O teaca sinoviala are forma unui tub cilindric format din doua foite: una parietala si alta ce se lipeste pe suprafata tendonului. Se poate compara cu un sac dublu fara deschidere. Foita parietala tapeteaza canalul osteofibros. Intre cele doua foite se delimiteaza o cavitate capilara in care se afla un strat de lichid de alunecare. bursele sinoviale - saci conjunctivi dez[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Miologie generala

canalelor osteofibroase. O teaca sinoviala are forma unui tub cilindric format din doua foite: una parietala si alta ce se lipeste pe suprafata tendonului. Se poate compara cu un sac dublu fara deschidere. Foita parietala tapeteaza canalul osteofibros. Intre cele doua foite se delimiteaza o cavitate capilara in care se afla un strat de lichid de alunecare. bursele sinoviale - saci conjunctivi dezvoltati la nivelul tendoanelor si al muschilor in acele locuri unde acestia sunt expusi unor presiuni.

Rol de protectie, functionand ca perne cu apa ce distribuie presiunea uniform. La interior au un aspect neted si lucios continand o cantitate mica de lichid. Bursele iau nastere acolo unde tendonul, muschiul sau pielea luneca pe un plan dur adiacent. Dupa localizare pot fi: subcutanate, subfaciale, subtendinoase, submusculare.troheele musculare (scripetele de reflexiune) - inele fibroase complete sau incomplete prin care trec anumite tendoane schimbandu-le directia. Acelasi rol pot sa-l aiba si proeminentele osoase servind ca punct de sprijin dar si de schimbare de directie a unor tendoane.

Muschiul si tendonul ca organe In structura muschiului intra: fibra musculara striata, tesutul conjunctiv al muschiului, tendonul, vasele muschiului si inercatia muschiului. Fibra musculara striata:
Reprezinta unitatea structurala si elementul specific al muschiului avand inalt grad de diferentiere in vederea contractilitatii. Substratul structural al fibrei musculare striate este format din miofilamente (10-20 milioane intr-o singura fibra).

Dupa compozitie, culoare si proprietati functionale sunt:
fibre rosii - bogate in mioglobina si sarcoplasma, sarace in miofibrile. Se caracterizeaza prin contractie lenta si persistenta. Se gasesc in numar mai mare in muschii extrinseci ai ochiului, diafragmei si maseter fibre albe - sarace in sarcoplasma, bogate in miofibrile. Au o contractie rapida, dar obosesc repede. Predomina in muschii flexori si temporal.Cele doua categorii de fibre sunt amestecate in cadrul aceluiasi muschi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.