Minuni de Philip si Philys Morrison

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

Tranzitele apar din alinieri norocoase, insa petele solare sunt fenomene fizice, asociate cu o varietate de eruprii solare. Nori mari de plasma trec pe langa planeta noastra si afecteaza campul magnetic al vremii. La ultimul mare val de nori din 1989, curentul a fpst interrupt pentru 6 ore in majoritatea Quebec-ului ca consecinta a curentilor puternici. Multi sateliti sunt expusi la defecte elecro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Minuni de Philip si Philys Morrison

Tranzitele apar din alinieri norocoase, insa petele solare sunt fenomene fizice, asociate cu o varietate de eruprii solare. Nori mari de plasma trec pe langa planeta noastra si afecteaza campul magnetic al vremii. La ultimul mare val de nori din 1989, curentul a fpst interrupt pentru 6 ore in majoritatea Quebec-ului ca consecinta a curentilor puternici. Multi sateliti sunt expusi la defecte elecronice datorate unor efecte similare.

Anul acesta luminile nordice sunt putin probabile a aparea o data sau de doua ori chiar si in sud in Dixie. Petele 2K poate sunt mai evidente decat anul 2000. Incercati sa nu ratati aurorele cu culori deschise, petele solare (privite cu ajutorul protectie ) sau comportamentul surprinzator al undelor radio. Mai mult de o duzina de planete ce se sting au fost gasite in jurul unor stele precum soarele, fara a fi vazute amcar un pic. Asemenea descoperiri se fac cu ajutorul miscarilor lente dinspre si inspre planet ape care orice planeta mare le produce asupra stelei sale cu ajutorul atractiei gravitationale reciproce.

O planeta nevazuta parea sa promita o sansa de transit vizibil la fiecare cateva zile. Atat de izolat este trazitul incat nici un punct nu se observa, deoarece distanta a micsorat umbra pana la dimensiunea unui punct puternic de lumina. Tranzitul a fost conform graficului la mijlocul lui noiembrie; lumina stelei a scazut cu 2 procente atunci cand planeta mare a trecut in fata stelei, totul petrecandu-se la 150ani lumina. Intensitatea luminii stelei ce a scazut (si repetarea acesteia la urmatoarea orbitare) au confirmat masurile indirecte. Desigur, o slaba scadere in intensitate nu este un inlocuitor pentru imagini.

Se pare ca desi tranzitarile pot identifica planete la fel de mici precum Pamantul slabiciunea cu care isi atrag steaua este nedetectabila.
Pentru a observa pata soralara este nevoie sa te uiti la momentul potrivit, din directia potrivita la o stea neexaminata. Cum sa ne asteptam sa reusim asa ceva? Este o singura sansa: sa ne uitam la stele cat mai des. Adica sa ai intrumentele orientate catre stele de pe cer, asemeni sorelui, pentru multi ani. "CAUTA PREDICTIILE CU PRIVIRE LA O A TREIA STEA IN TRANZIT; ODATA CE ITI SPUNE DE TREI ORI ACELASI LUCRU, ESTE ADEVARAT."

Masoara stralucirea pentru fiecare stea, de fiecare data fiind pregatit sa observi mica scadere in intensitate a stralucirii cu doar o parte din 10000 sau 12000. Daca pierzi cele cateva ore de transit ai pierdut timpul degeaba cu acea stea. Multe stele vor varia intr-o multime de feluri, dar cauta un singur tipar, o scadere in intensitate care dureaza cateva ore si care se repeta strict la intervale mult mai mari. Nici o alta variatie a stelei este asa.(Nu pierde timpul sa verifici predictiile cu privire la o a treia planeta ce tranziteaza; odata ce iti spune de trei ori, este adevarat.). Repeta, repeta, repeta, masurand luminozitatea pentru cativa ani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.