Mintea generatiilor viitoare

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.93

nivel: Liceu

In 1993, Curtea Suprema a Statelor Unite a declarat ca este ilegal sa impiedice cultul santeria (un cult adus din Cuba care se bazeaza pe practici tribale africane de a tortura, mutila si ucide victime si a stropi asistenta cu sangele proaspat varsat, in cinstea unor divinitati voodoo). "Santeria e o religie" a declarat Curtea Suprema. Crestinismul este interzis in scoli, dar cata vreme santeria e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mintea generatiilor viitoare

In 1993, Curtea Suprema a Statelor Unite a declarat ca este ilegal sa impiedice cultul santeria (un cult adus din Cuba care se bazeaza pe practici tribale africane de a tortura, mutila si ucide victime si a stropi asistenta cu sangele proaspat varsat, in cinstea unor divinitati voodoo). "Santeria e o religie" a declarat Curtea Suprema. Crestinismul este interzis in scoli, dar cata vreme santeria este admisa si raspandita, poporul american are "libertate religioasa". Religia e buna cand e satanica sau cand e folosita pentru asasinarea fermierilor si a familiilor lor; dar generatiile viitoare trebuie scutite de acest "opium al popoarelor".

Religia indeamna la cinste si omenie. Francmasonul Claire Chambers scrie: "Ca sa fie inrobita, mintea omului trebuie orientata de la a fi spirituala la a fi carnala. Omul trebuie sa creada despre sine ca este un animal fara functie spirituala. Odata eliberat de obligatiile lui fata de Dumnezeu, acesta este mult mai usor de supus statului mondial francmasonic" (The Siecus Circle, p. 101, dupa RE, p. 362). De aceea s-a eliminat cu strasnicie religia crestina din scolile publice americane si s-a inlocuit cu "umanismul".

In 1933 a fost publicat Manifestul Umanist care afirma ateismul, comunismul si evolutionismul. Unul dintre cei 33 de semnatari ai manifestului a fost John Dewey, "parintele educatiei progresiste" in America. "Omul n-are Dumnezeu si n-are suflet" scrie John Dewey. "Adevarul imuabil e mort. Nu exista loc pentru legi fixe, naturale, sau pentru adevaruri permanente si absolute". Nu exista diferenta intre adevar si minciuna, zice Dewey; adevarul e ce convine (probabil celui mai tare). De asemenea, nu exista principii etice: moral e ce face placere (probabil tot celui mai tare).

Dewey nu s-a ostenit sa concilieze principiul moralei cu ceea ce face placere in situatia in care placerea unuia este sa-l tortureze pe altul, dar cel torturat nu simte placere; in schimb, a reconciliat doctrina lui, pe care se bazeaza sistemul de invatamant american din ultimii 50 de ani, cu spusele lui Lenin care zice: "Desigur, nici noi nu credem in Dumnezeu. Noi credem numai in morala eterna. Tot ce serveste distrugerii vechii societati e moral... Jos cu religia....Principala noastra sarcina e sa cultivam ateismul. Comunismul aboleste adevarul etern, aboleste religia si morala".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.