Mineralele esentiale pentru organism

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.48

nivel: Facultate

Faina de oase, altadata unul din cele mai uzuale suplimente de calciu, nu se mai recomanda a fi administrata din cauza potentialului continut de plumb. insa gluconatul de calciu (sursa vegetala) si lactatul de calciu (un derivat al zaharurilor din lapte) sunt complet necontaminate de plumb si se absorb usor in organism. Cea mai indicata forma de prezentare al suplimentelor sunt tabletele de calciu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mineralele esentiale pentru organism

Faina de oase, altadata unul din cele mai uzuale suplimente de calciu, nu se mai recomanda a fi administrata din cauza potentialului continut de plumb. insa gluconatul de calciu (sursa vegetala) si lactatul de calciu (un derivat al zaharurilor din lapte) sunt complet necontaminate de plumb si se absorb usor in organism. Cea mai indicata forma de prezentare al suplimentelor sunt tabletele de calciu chelatizat.

Multe sorturi dea multivitamine si preparate minerale includ in compozitia lor si calciu.! Cantitatea de calciu din organism trebuie sa fie dubla fata de cea de magneziu. Dolomita este un produs natural care contine calciu si] magneziu; nu necesita vitamina D pentru a fi asimilata. Cinci tablete de dolomita echivaleaza cu 750 mg calciu. Din pacate insa, ca si in caz fainei de oase, dolomita are un continut ridicat de plumb -- fapt ce face de nerecomandat pentru uzul farmaceutic.
Biblia Vitaminelor

Doze zilnice care depasesc 2000 mg pot conduce la hipercalcemii (vezi sectiunea 290). De asemenea, cantitati mari de calciu pot determina constipatii si riscuri crescute de infectii urinare.Inamici ai calciului
Cantitati crescute de grasimi, acidul oxalic (din ciocolata, spanac, patrunjel, sfecla si revent) si acidul fitic (din cereale) pot impiedica absorbtia calciului in organism.
Sfatul meu

Daca suferiti de dureri dorsale, un supliment de calciu chelatizat sau de citrat de calciu va poate fi de ajutor. Durerile menstruale pot fi ameliorate prin marirea dozei de calciu. Daca va plac copanele de pui sau de curcan, nu va sfiiti sa le rontaiti; cartilagiile de la picioarele pasarilor au un continut ridicat de calciu. Daca luati zilnic doze de 1500 mg calciu si sunteti predispus la infectii urinare, va sfatuiesc sa insotiti aceste suplimente cu suc de afine; sucul are proprietatea de a forma un invelis in jurul bacteriilor,

impiedicandu-le sa se fixeze pe traiectul urinar. Adolescentii care sufera de asa-numitele "dureri de crestere" pot gasi alinare in marirea cantitatii de calciu. Hipoglicemicilor li se recomanda sporirea dozei de calciu (cel mai bine sub forma de citrat, 1000-1500 mg zilnic). Daca obisnuiti sa beti multe bauturi racoritoare, nealcoolizate, riscati -- din cauza continutului lor ridicat in fosfor--consumarea rapida a calciului din organism, avand drept rezultat o potentiala osteoporoza.

Eficacitatea calciului este marita de prezenta vitaminelor A, C, D, a fierului, magneziului si fosforului (insa cantitati mari de fosfor pot determina, asa cum am mai mentionat, consumarea rezervei de calciu). Studii recente au demonstrat ca administrarea zilnica a unei combinatie de calciu, magneziu, vitamina D si bor (aligoelement, in cantitate doar de 3 mg) poate preveni osteoporoza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.