Mijloace moderne de creare de spatiu in DDM cu inghesuire

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Diferential - cu celelalte forme de DDM: DDM primar cu inghesuire, DDM secundar retroalveoliei, DDM secundar supranumerarilor, DDM secundar postextractional Mijloacele terapeutice aplicate in vederea crearii de spatiu si, respectiv, dilatarea maxilarului sunt reprezentate de: disjunctor, compus din inele cimentate pe 1.4, 1.6, 2.4, 2.6 si un surub a carui activare se face zilnic de catre parinti.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mijloace moderne de creare de spatiu in DDM cu inghesuire

Diferential - cu celelalte forme de DDM: DDM primar cu inghesuire, DDM secundar retroalveoliei, DDM secundar supranumerarilor, DDM secundar postextractional Mijloacele terapeutice aplicate in vederea crearii de spatiu si, respectiv, dilatarea maxilarului sunt reprezentate de: disjunctor, compus din inele cimentate pe 1.4, 1.6, 2.4, 2.6 si un surub a carui activare se face zilnic de catre parinti.
Tehnica disjunctiei, introdusa de Angle, a fost perfectionata in timp. In cadrul disjunctiei este solicitat tot sistemul sutural perimaxilar, dar se fractureaza iZÁdeschideiZ┐ sutura medio-sagitala.

Aprecierea stadiului de osificare este foarte importanta in vederea instituirii tratamentului. Din cauza conexiunilor maxilarului superior iZÁcu apofizele zigomatice, cu apofizele pterigoide si cu osul frontaliZ┐ si a osificarii suturii dinspre posterior, indepartarea fragmentelor este inegala. Ea predomina in sectorul anterior, creand aici maximum de spatiu, centrul de rotatie fiind plasat in dreptul molarului de sase ani. Vertical se indreapta oblic spre lateral, trecand aproape de gaura suborbitala1,7,8,10,11.

Restul obiectivelor terapeutice vor fi realizate cu ajutorul unui aparat ortodontic fix, utilizand tehnica Alexander.
- Morfologic - DDM bimaxilar secundar de gravitate foarte mare in arcada superioara (deficit de spatiu de -8mm) si mediu in arcada inferioara ( deficit de spatiu de -4mm) la o pacienta la limita superioara a normodivergentei (FMA = 28║), cu retrognatie maxilara (SNA =76║) si cu o tendinta la prognatism mandibular (SNB = 83║), cu tendinta la clasa a III-a scheletica .

- Functional - fizionomia afectata in repaus, suras, vorbire
- masticatia, autointretinerea- Etiologic - pierderea precoce a dintilor din zona de sprijin si hipertonia buzei superioare
- Diferential - celelalte forme din sindromul progenic: prognatism mandibular anatomic, cu celelalte forme de DDM: DDM primar cu inghesuire, DDM secundar retroalveoliei, DDM secundar supranumerarilor, DDM secundar postextractional

Mijloacele terapeutice utilizate in prima etapa a tratamentului sunt aplicarea unui distalizer, format din inele cimentate pe 1.4, 1.6, 2.4, 2.6, un surub cu actiune sagitala; in etapa a doua de tratament, se aplica un aparat ortodontic fix bimaxilar, cu ajutorul caruia se vor realiza celelalte obiective terapeutice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.