Migratia in Lumea Contemporana

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.49

nivel: Liceu

Au fost distinse in acest fel migratii permanente (mai mult de un an) si migratii temporare, in vederea cautarii de lucru (mai mult de o luna).Pentru geografi, care studiaza conditiile de populare a pamantului, notiunea de migratie are o semnificatie istorica si actuala, ea incluzand toate acele fapte (invazie, colonizari si migratii propriu-zise) care au contribuit la raspandirea si concentrarea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Migratia in Lumea Contemporana

Au fost distinse in acest fel migratii permanente (mai mult de un an) si migratii temporare, in vederea cautarii de lucru (mai mult de o luna).Pentru geografi, care studiaza conditiile de populare a pamantului, notiunea de migratie are o semnificatie istorica si actuala, ea incluzand toate acele fapte (invazie, colonizari si migratii propriu-zise) care au contribuit la raspandirea si concentrarea populatiei pe glob.

Deplasarea populatiei in teritoriu capata diferite aspecte in functie de scop, ritmicitate, peridiocitate, durata etc.In functie de factorii si conditiile care favorizeaza sau determina deplasarea, se disting cateva categorii de populatie:a) Populatia migratoare. Este vorba de aceea parte a populatiei care se deplaseaza in teritoriu si isi schimba domiciliul si locul de munca. In afara de deplasarea intre continente sau intre tari, aici se incadreaza si migratia populatiei din mediul rural spre cel urban.

b) Populatia navetista. Aceasta categorie este formata din populatia ce se deplaseaza zilnic pentru munca in teritoriu.
c) Populatia sezoniera. In aceasta categorie este inclusa populatia ce se deplaseaza (indiferent de distanta), pentru munca pe o perioada determinata sau periodic (lunar, anual), in localitati balneoclimaterice sau de agrement.
d) Populatia flotanta. Este vorba de populatia ce se deplaseaza pentru munca, recreare sau in alte scopuri, in alta localitate decat cea de resedinta, fara a-si schimba domiciliul de baza, pentru o perioada mai mare de 48 de ore.

Categoriile Migratiei :Migratie Libera sau Fortata;Migratie Temporara sau Definitiva ;Migratie Legala sau Ilegala .Ca cauza a migrarii din tara pot sa serveasca diferiti factori: politici, ecologie proasta, economie slab dezvoltata, demografie nesatisfacatoare sau starea social economica buna a tarii primitoare si protejarea politica a populatiei din partea guvernului acesteia. Migratia internationala constituie o parte integranta a economiei mondiale contemporane.

Cauzele Migratiei :Cause profesionale ~ cautarea unui loc de munca mai bun.Cause politice ~ persecutii pt idei diferite de cele ale autoritatilor.Cause economice ~ nivel de trai scazut. Cause legate de societate ~ instabilitate politica , crize politice.Cause legate de mediu ~ dezastre natural , seceta , inundatii , etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.