Mierea de Albine

1x punct

categorie: Biologie

nota: 7.00

nivel: Facultate

Extractia mierii de albine
Recoltare fagurilor de miere pentru extractie se face cand acestia au fost capaciti cel putin o treime dein suprafata lor si continutul de apa a ajuns la maximum 20%.

In conditii de stuparit pastoral extractia mierii se poate face si inainte ca aceasta sa ajunga la maturitate.
Ambalarea mierii de albine destinata desfacerii -en gross se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mierea de Albine

Extractia mierii de albine
Recoltare fagurilor de miere pentru extractie se face cand acestia au fost capaciti cel putin o treime dein suprafata lor si continutul de apa a ajuns la maximum 20%.

In conditii de stuparit pastoral extractia mierii se poate face si inainte ca aceasta sa ajunga la maturitate.
Ambalarea mierii de albine destinata desfacerii -en gross se face in recipiente de inox,bine spalate si sterilizate,inchise ermetic.
-en detail ,se face de obicei in borcane de sticla transparenta , in conditii de igiena,inchise ermetic.

Depozitarea mierii de albine ,se face in spatii curate aerisite fara mirosuri patrunzatoare.Mierea poate fi pastrata vreme indelungata daca este3 de ajuns de maturata putand suporta temperature de 24gr C fara a-I fi influentata aroma.Temperatura optima pentru conservarea mierii este de 10-12grC,iar cea minima de 5grC,cu conditia ca vasele in care este ambalata sa fie ermetic inchise.

Transportul mierii de albine
-pana la punctual de ambalare ,mierea se transporta in cisterne sau bidoane de inox spalate ,sterilizate si inchise ermetic
-ambalata in recipiente individuale(borcane), mierea se transporta in vagoane speciale,recipientele fiind intotdeauna asezate cu orificiul de scurgere in sus.


Receptia mierii de albine se face de obicei organoleptic,pe loc,iar in caz de dubii asupra calitatii si continutului,se completeaza analiza fizico-chimica la un laborator specializat.Proprietatile organoleptice sunt specifice fiecarui sort de miere de albine.

Expunerea pe raft a mierii de albine,in magazine se face in conditii optime de temperatura , la raionul de produse dulci si se aseaza pe sortimente,cu eticheta la vedere .

Defectele mierii de albine;
1.fermentarea care survine ca urmare a nerespectarii conditiilor de extractie,depozitare sau transport.In acest caz,se trece la incalzirea mierii la mai mult de 60 grC, pentru a nu ajunge la inacrire,dezavantajul fiind acela de pierdere in parte a aromei.

2.cristalizarea ca rezultat al depozitarii la temperature mai mici decat cele prevazute in norme.Exceptie facand mierea saraca in fructoza(floarea soarelui,rapita ,zmeura),care se cristalizeaza in timp chiar daca este pastrata in conditii optime.De aceea,cristalizarea nu este considerate intotdeauna un defect.Lichefierea mierii se poate face in bain-marie cu conditia ca apa sa nu depaseasca 45grC ,pentru a nu pierde din vitamine.

Mierea de albine pe langa faptul ca este un “produs”care se consuma in forma naturala,ea mai este utilizata si ca materie prima atat in industria alimentara la obtinerea dulciurilor,a otetului si vinului din miere cat si in industria farmaceutica la fabricarea medicamentelor

In concluzie,mierea de albine este un produs complex ,cu caracteristici merceologice variate folosit atat ca materie prima cat si produs finit,exact sub forma in care il gasim in natura.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.