Mielul din Eden

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Cuvantul romanesc "inger", ca si "angel", este o transliterare a cuvantului grecesc anghelos, care inseamna: "sol", "vestitor", "mesager" Corespondentul lui din limba ebraica - Malak - inseamna de asemenea: "sol", vestitor", "mesager".
Noi ne-am obisnuit sa luam cuvantul "inger" intr-un singur sens: acela de fiinta cereasca, ce a fost creata de Dumnezeu "cu putin mai presus de om" (Evrei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mielul din Eden

Cuvantul romanesc "inger", ca si "angel", este o transliterare a cuvantului grecesc anghelos, care inseamna: "sol", "vestitor", "mesager" Corespondentul lui din limba ebraica - Malak - inseamna de asemenea: "sol", vestitor", "mesager".
Noi ne-am obisnuit sa luam cuvantul "inger" intr-un singur sens: acela de fiinta cereasca, ce a fost creata de Dumnezeu "cu putin mai presus de om" (Evrei 2,7).

Dar, la fel cum alte cuvinte au mai multe sensuri (ca de exemplu: "masa" - insemnand "corpul cu patru picioare" la care stau oamenii cand mananca; sau "hrana" omului; sau "o multime mare de oameni"; sau o "stare de contact electric"...), tot asa si cuvantul "inger" are in Biblie mai multe aplicatii (sensuri).
Ca o dovada a faptului ca Domnul Hristos Si-a manifestat prezenta in toata istoria omenirii (si nu doar de la Betleem incoace), umbland alaturi de omul pacatos, vom examina textele in care "Ingerul Domnului" este identificat ca fiind "Dumnezeu", in Persoana Fiului divin, Isus Hristos.

Avraam
Este momentul cel mai dramatic din viata lui Avraam: Dumnezeu ii ceruse sa-I aduca jertfa chiar pe singurul sau fiu. In clipa cand batranul urma sa-l junghie:
"Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri si a zis: 'Avraame! Avraame!'... Stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine... Pe Mine insumi jur, zice Domnul, pentru ca ai facut lucrul acesta si n-ai crutat pe fiul tau..." (Gen.22, 11.16).
Aici, "Ingerul Domnului" apare a fi "Dumnezeu".

Iacov
Dupa 20 de ani de exil voluntar, de teama razbunarii fratelui sau Esau, Iacov se hotaraste sa se reintoarca. Pe cand teama il cuprindea, Dumnezeu i Se descopera intr-un vis: "Si Ingerul lui Dumnezeu mi-a zis in vis: "Iacove!... Eu sunt Dumnezeul din Betel" (Geneza 31,11.13).
Cu aproape 1.700 de ani mai tarziu, Mantuitorul ne descopera (Ioan 1,51) ca El Insusi era "scara" = "Dumnezeul" din Betel!
Pe drumul intoarcerii, inainte de a se intalni cu Esau, Iacov trece printr-o experienta unica. O fiinta necunoscuta, supra-omeneasca, se lupta cu el pana reuseste sa-l zdrobeasca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.