Micul print - rezumat

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.96

nivel: Gimnaziu

S-a întâmplat odată să i se strice avionul și să rămână singur în mijlocul deșertului Sahara. Acolo el s-a întâlnit cu Micul Prinț care era un băiețel provenit de pe altă planetă. Când s-a trezit de dimineață un glăscior ciudat îl ruga să-i deseneze o oaie. El a încercat de mai multe ori să o deseneze dar nu a reușit să îl satisfacă pe micul prinț. Atunci a desenat doar o cutie în care i-a spus ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Micul print - rezumat

S-a întâmplat odată să i se strice avionul și să rămână singur în mijlocul deșertului Sahara. Acolo el s-a întâlnit cu Micul Prinț care era un băiețel provenit de pe altă planetă. Când s-a trezit de dimineață un glăscior ciudat îl ruga să-i deseneze o oaie. El a încercat de mai multe ori să o deseneze dar nu a reușit să îl satisfacă pe micul prinț. Atunci a desenat doar o cutie în care i-a spus ca se află oaia pe care el și-o dorește. Planeta de pe care venea Micul Prinț era de mărimea unei case și se numea B-612, el trăia singur pe ea, avea doar o floare și trei vulcani pe care îi curăța în fiecare săptămînă.

Micul Prinț se temea că pe planeta lui micuță vor crește baobabi, care sunt niște arbori înalți cât bisericile, de aceea el a vrut o oaie care să poată mânca puieții de baobabi. Ca sa nu-i mănânce oaia floarea pilotul i-a desenat acesteia o botniță., iar florii o armură.
Mai departe aflăm de la Micul Prinț că de pe planeta lui se poate vedea cum asfințește soarele de 43 de ori pe zi. În capitolul 8 al cărții despre Micul Prinț aflăm mai multe amănunte despre floarea prințului care era foarte pretențioasă, vroia să fie udată mereu și să stea sub un clopot de sticlă ca să nu-i fie frig noaptea. Ea era o floare specială care putea să vorbească șisă își exprime sentimentele.

A cincea planetă vizitată era cea mai mică și cea mai neobișnuită, deoarece pe suprafața ei se afla un felinar și un lampagiu, care era obligat de consemn să aprindă felinarul la venirea nopții și să îl stingă în zori. A șeasea planetă era de zece ori mai mare decât celelalte planete, pe ea se afla un geograf bătrân care scria în niște cărți uriașe tot felul de date, el i-a recomandat prințului să viziteze Pământul.
Cea de a șaptea planetă vizitată de Micul Prinț a fost Pământul unde a întâlnit oameni de toate felurile, apoi a ajuns în deșert și a stat de vorbă cu un șarpe. S-a întâlnit cu o floare cu care a stat de vorbă despre oameni. Mergâng mai departe a ajuns la un munte unde și-a putut auzi ecoul vocii sale. După multe zile de mers prin deșert Micul Prinț a găsit o grădină cu trandafiri care semănau cu floarea lui. De aceea el s-a întristat pentru că floarea lui îi spusese că este unică în lume.

Pe drum a mai întâlnit o vulpe care i-a spus că vrea să fie îmblânzită de către el, atunci el a îmblânzit-o, drept răsplată vulpea i-a spus să meargă în grădină și să observe că trandafirii pe care îi văzuse și crezuse că sunt la fel cu floarea lui, erau altfel, deoarece creșteau singuri, nu erau atât de îngrijiți și răsfățați.

În vizita lui pe Pământ Micul Prinț s-a întâlnit cu un acar și cu un neguțător de hapuri. Apoi s-a întâlnit cu pilotul căruia îi era sete, de aceea ei au hotărât să meargă să caute o fântână. După ce au găsit fântâna au fost foarte bucuroși deoarece au putut să-și potolească setea. Din vorbă în vorbă pilotul a aflat de la Micul Prinț că plecase de pe planeta lui micuță de un an de zile și că ar fi trebuit să se întoarcă acasă exact în acea noapte. De aceea Micul Prinț vorbise cu șarpele veninos ca să-l otrăvească pentru a ajunge acasă, dar pilotul ar mai fi vrut să stea cu el măcar până își va termina avionul de reparat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.