Micul print - Antoine de Saint-Exupery

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.45

nivel: Liceu

Autorul incepe cartea cu o dedicatie adresata celui mai bun prieten al sau pe nume Leon Werth ,care traieste in Franta unde sufera de foame si frig. In aceasta dedicatie autorul isi cere iertare copiilor pentru ca a dedicat aceasta carte unui om mare.
Autorul povesteste despre desenele sale din copilarie.

Unul din desene era despre un sarpe boa care a inghitit un elef[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Micul print - Antoine de Saint-Exupery

Autorul incepe cartea cu o dedicatie adresata celui mai bun prieten al sau pe nume Leon Werth ,care traieste in Franta unde sufera de foame si frig. In aceasta dedicatie autorul isi cere iertare copiilor pentru ca a dedicat aceasta carte unui om mare.
Autorul povesteste despre desenele sale din copilarie.

Unul din desene era despre un sarpe boa care a inghitit un elefant.
Cand l-a aratat ,,celor mari’’ si i-a intrebat daca le este frica de desenul lui ,acestia i-au raspuns ca nu le poate fi frica de o palarie.
Fiind dezamagit de raspuns a desenat un sarpe boa despicat pentru a se vedea ca in burta lui era un elefant. A aratat din nou adultilor desenul sau ,dar acestia l-au sfatuit sa lase deoparte serpii boa si sa faca alte lucruri mai importante. Atunci s-a hotarat sa isi aleaga alta meserie, cea de pilot.
In al doilea capitol autorul povesteste despre baiatul devenit acum barbat , care in una din calatoriile sale, pilotand un avion a aterizat fortat in desertul Sahara din cauza unei defectiuni la motor.

In timp ce incerca sa-si reparemotorul a fost surprins de un baietel fermecator care ii cerea sai deseneze o oaie. Autorul nestiind s-ai deseneze o oaie i-a desenat desenul cu sarpele boa si a ramas surprins ca acest mic print a fost prima persoana care a stiut ce repezinta desenul. Dupa aceea i-a desenat o oaie intr-o cutie. Autorul l-a intrebat de unde vine, cum a aparut acolo? Micul print i-a spus ca a plecat de pe planeta lui cu un asteroid pentru a cunoaste lumea.Micul print venea de pe o planeta foarte mica pe care se aflau trei vulcani, din care unul stins si o floare unica. Cel mai mult printului ii placeau apusurile de soare. Era suficient sa se mute cu scaunul pentru a vedea un nou apus. Astfel el vazuse intr-o zi 43 de apusuri.

Inainte de apleca a facut o curatenie generala pe planeta sa. In drumul sau a intalnit tot felul de planete mici care aveau cate un singur locuitor. Pe una dintre ele locuia un rege care spunea ca este stapanul universului si care era in cautare de supusi, parea a fi un om corect. Pe o alta planeta locuia un om de afaceri care isi petrecea timpul numarand stelele despre care spunea ca ii apartin. Pa a treia planeta intalni un vanitos care traia doar pentru a fi admirat, iar pe urmatoarele planete a intalnit un betiv care nu stia de ce bea. Pe a cincea planeta a intalnit un lampagiu care respecta cu sfintenie un regulament care ii spunea ca trebuie sa aprinda dimineata si seara felinarul. Lampagiul i s-a parut prima persoana care nu era caraghioasa si care facea un lucru util. Cea de-a sasea planeta era de zece ori mai mare decat celelalte.

Pe ea traia un geograf. Acesta l-a sfatuit sa viziteze planeta Pamant. Asa a ajuns el pe planeta Pamant. Aici s-a intalnit la inceput cu un sarpe, apoi cu o floare din desert, dupa un timp cu o vulpe din vorbele si povetele careia descopera ca oamenii pot fi singuri chiar si in multime. Aceata i-a aratat diferenta dintre floarea lui si restul florilor. Aceasta diferenta era ca floarea sa era ’’inblanzita’’ deoarece micul print a avut grija de ea cu foarte mare atentie. Apoi cu micul print se intalni cu un acar si cu un negustor. La un moment dat, autorul l-a intrerupt pe baietel din istorisire deoarece provizia de apa era pe terminate, iar el nu is reparase avionul. Au inceput sa caute impreuna o fantana, pe care o gasesc si isi potelesc setea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.