Microsoft Access 2003

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

La inceputul anilor 80 s-a produs o trecere in masa la elaborarea si utilizarea sistemelor de gestiune a bazelor de date de tip relational.Acest fenomen se explica prin atingerea unor limite tehnice si prin flexibilitatea redusa a sistemelor de gestiune a bazelor de date cu structuri arborescente si retea care se foloseau pina atunci .Inzestrate cu limbaje de generatia a patra si cu generatoare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Microsoft Access 2003

La inceputul anilor 80 s-a produs o trecere in masa la elaborarea si utilizarea sistemelor de gestiune a bazelor de date de tip relational.Acest fenomen se explica prin atingerea unor limite tehnice si prin flexibilitatea redusa a sistemelor de gestiune a bazelor de date cu structuri arborescente si retea care se foloseau pina atunci .Inzestrate cu limbaje de generatia a patra si cu generatoare de aplicatii puternice , SGBD de tip relational ofera numeroase facilitati de proiectare si dezvoltare a aplicatilor .Cele mai raspindite SGBD de acest tip sunt: Oracle, Informix, SyBase, MySQL, Interbase, Access, acesta din urma fiind subiectul capitolului de fata.

Sistemul de gestiune a bazelor de date MS Access 2003 (si versiunile care l-au precedat) a fost realizat de corporatia Microsoft si reprezinta o noua ideologie in acest domeniu, avind performante sporite.
Lansarea sistemului MS Access 2003
SGBD MS Access functioneaza numai in mediul Windows. Exista mai multe modalitati de lansare a sistemului Access, una din ele fiind executarea consecutiva a actiunilor Start/All Programs(sau Programs)/Microsoft Office/Microsoft Office Access 2003.
Ca rezultat, obtinem o fereastra, asemanatoare cu cea din figura 1.

Dupa ce am deschis o baza de date , eveniment confirmat prin aparitia ferestrei cu cele 7 clase de obiecte (fig.4) , putem crea diferite obiecte in oricare din clasele nominalizate. Dar deoarece fiecare din clasele Queries, Forms, Reports, Pages, Macros si Modules se definesc in baza tabelelor, acestea (tabelele) trebuie create in primul rind. Cu alte cuvinte, daca o BD nu contine cel putin un tabel, crearea altor clase de obiecte devine lipsita de sens.
Pentru a crea un tabel nou ,de exemplu, Comenzi, selectam clasa de obiecte Tables, apoi actionam butonul . Caseta de dialog New Table care apare (fig.5) ne ofera 5 moduri de definire a structurii tabelului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.