Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.65

nivel: Liceu

Fiecare camp trebuie sa fie de un anumit tip, pentru ca Access sa stie cum sa-i trateze continutul.Tipurile sunt urmatoarele:TEXT - secventa simpla de caractere care poate include cifre, litere si simboluri. Un camp text poate contine pana la 255 de caractere.MEMO - text simplu, obisnuit, exceptand faptul ca nu stabilesti o lungime maxima de camp, asa ca poti tasta aproape orice cantitate de text [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

Fiecare camp trebuie sa fie de un anumit tip, pentru ca Access sa stie cum sa-i trateze continutul.Tipurile sunt urmatoarele:TEXT - secventa simpla de caractere care poate include cifre, litere si simboluri. Un camp text poate contine pana la 255 de caractere.MEMO - text simplu, obisnuit, exceptand faptul ca nu stabilesti o lungime maxima de camp, asa ca poti tasta aproape orice cantitate de text (64.000 de caractere).

NUMBER - destinat pentru valori Intregi sau fractionare.DATE/TIME - o data calendaristica sau o ora.CURRENCY - un numar formatat ca o valoare monetara.AUTONUMBER - Access Il completeaza automat cu numere consecutive, pentru fiecare Inregistrare.YES/NO - poate primi valori logice de tipul YES/NO, TRUE/FALSEsau ON/OFF.OLE OBJECT - camp capabil a primi ca valoare un obiect (ex. imagine); obiectul poate fi legat sau inserat.HYPERLINK - o legatura la o locatie Web.

OOKUP WIZARD - Iti permite sa creezi o lista selectand o valoare din alt tabel sau lista de valori Intr-o caseta combinata, pentru fiecare Inregistrare. Este o caracteristica avansata.In afara de tipul sau, fiecare camp are optiuni de formatare pe care le poti configura. Acestea apar In jumatatea inferioara a casetei de dialog, In zona Field Properties.Optiunile de formatare se modifica In functie de tipul campului.

Cele mai importante tipuri de formate: Numarul maxim de caractere pe care-l poate introduce un utilizator In acest camp (se aplica doar campurilor de tip Text).O lista derulanta cu formatele disponibile pentru acel tip de camp. De asemenea, poti crea formate personalizate. Pentru campurile numerice, poti stabili numarul implicit de pozitii zecimale pe care le poate afisa un numar.Daca, In mod obisnuit, un camp contine o anumita valoare, poti introduce acea valoare aici pentru a economisi timp.

Va aparea In fiecare noua Inregistrare si vei putea sa o Inlocuiesti In rarele ocazii cand nu este valabila.Alege YESsi NOpentru a comunica programului ACCESS daca i se permite unui utilizator sa lase acel camp necompletat.Fiecare tabel ar trebui sa aiba cel putin un camp a carui valoare este unica pentru fiecare Inregistrare (camp cheie principala).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.