Microorganisme patogene si epidemiologice

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Bacteriile Statisticile au aratat ca cele mai frecvente cazuri de epidemii dezinterice st produse de unele serotipuri de Escherichia coli, care st enterotoxice si produc colite hemoragice sau care produc gastroenterite infantile. Rolul predominant in marea majoritate a diareelor este serotipul 0157H7 ca urmare a contaminarii fecale a apelor de distributie. Campylobacter jejuni/coli produce frecven[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Microorganisme patogene si epidemiologice

Bacteriile Statisticile au aratat ca cele mai frecvente cazuri de epidemii dezinterice st produse de unele serotipuri de Escherichia coli, care st enterotoxice si produc colite hemoragice sau care produc gastroenterite infantile. Rolul predominant in marea majoritate a diareelor este serotipul 0157H7 ca urmare a contaminarii fecale a apelor de distributie. Campylobacter jejuni/coli produce frecvent gastroenterita si diaree la fel cu speciile de salmonella si shigella.

De subliniat importanta crecanda a listeriozelor in patologia umana, listerioza poate fi considerate o boala hidrotelurica. Boli hibride produse de bacterii pot fi considerate si tularemia vehiculata de apa care este contaminate prin intermediul rozatoarelor. Boala se manifesta cu febra(40AsC)si tulburari nervoase. Leptostirozele - rezervorul natural de leptospire il repr soarecii si sobolanii. Leptospirele patogene st eliminate in mediu extern de catre porcine, bovine prin dejectiile lor.

Virusurile Hepatita produsa de virusul A este transmisa prin ciclul fecal-oual, rezervorul principal fiind omul. Problema hepatitei este majora in sanatatea publica, ea devenind si mai complicate prin faptul ca cele 2 forme de hepatita A si B de cele mai multe ori nu se pot diferentia clinic si majoritatea st infectii asimptomatice. Virusul hepatitei reprez o mare viabilitate in apa pana la 150-200 de zile.

Infectiile legate de apa st de cele mai multe ori gastroenterite sau diareice produse de virusuri. Gastroenteritele st la ora actuala bine cunoscute si se considera ca ele reprez marea majoritate ale epidemiilor de gastrenterite la copii mici. Se manifesta sub forma de diaree severa care dureaza 5-8 zile insotita de febra, voma si deshidratare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.