Microfoanele - caracteristici generale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.77

nivel: Facultate

microfoane si caracteristicile acestora (tehnologice si ca arie de captare)Tip 1. Microfonul dinamic (numit si microfonul cu bobina mobila) este considerat cel mai fiabil microfon profesional. Aceasta este alegerea stiristilor de radio si televiziune care intalnesc pe teren multe conditii dificile care ingreuneaza realizarea unor inregistrari audio. In cazul microfonului dinamic, undele sonore lov[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Microfoanele - caracteristici generale

microfoane si caracteristicile acestora (tehnologice si ca arie de captare)Tip 1. Microfonul dinamic (numit si microfonul cu bobina mobila) este considerat cel mai fiabil microfon profesional. Aceasta este alegerea stiristilor de radio si televiziune care intalnesc pe teren multe conditii dificile care ingreuneaza realizarea unor inregistrari audio. In cazul microfonului dinamic, undele sonore lovesc o diafragma atasata de o bobina realizata din fire subtiri. Bobina este suspendata intr-un camp magnetic generat de un magnet permanent.

Curentul electric generat de impactul undelor sonore le reproduce sub forma electrica masurabila, amplificabila si usor de transportat. Totusi, deseori, cand conteaza mai mult dimensiunile microfonului, sensibilitatea si calitatea sunetului sunt preferate microfoanele condensator. Tip 2. Microfoane condensator (lavaliera). Acestea sunt microfoanele care ofera atat calitate audio, cat si dimensiuni de gabarit mici. Cu toate acestea, se recomanda sa fie folosite mai mult pentru captarea sunetului din platouri.

Nu sunt atat de fiabile precum cele dinamice, mai ales in cazul in care inregistrarile trebuie sa fie facute in conditii meteo vitrege. Microfoanele condensator functioneaza pe principiul acestei piese de montaj electronic. O diafragma extrem de subtire din metal este strecurata intr-o bucatica de metal sau de ceramica. O sursa de energie mentine in majoritatea microfoanelor condensator o incarcatura electrica intre elemente. Undele sonore ating diafragma si provoaca fluctuatii ale incarcaturi electrice, iar acestea sunt preamplificate. Preamplificatorul poate fi montat chiar langa microfon ori intr-un echipament auxiliar acestuia.

Spre deosebire de microfoanele dinamice, prin urmare, microfoanele condensator au nevoie de o sursa de energie electrica, baterii ori AC. Mixerul poate fi o sursa de energie pentru microfon, iar cablul sa aiba o functie dubla: alimentarea cu energie electrica a microfonului si a pre-amplificatorului si trimiterea semnalului de la acesta la mixer (alimentarea fantom- phantom power supply). Pentru a se evita descarcarea fara veste a bateriilor se prefera folosirea simultana a doua microfoane condensator, o tehnica numita dubla redundanta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.