Microeconomie

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Liceu

Incertitudinea se refera la nesiguranta rezultatelor unei actiuni in domeniul economic.Nesiguranta este cu atat mai mare cu cat fenomenele economice sunt dominate de procese naturale .
Riscul se caracterizeaza prin posibilitatea descrierii unei legi de probabilitate pentru rezultatele scontate .Riscul este un eveniment nesigur si posibil si poate cauza o paguba .Riscul are diferite grade[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Microeconomie

Incertitudinea se refera la nesiguranta rezultatelor unei actiuni in domeniul economic.Nesiguranta este cu atat mai mare cu cat fenomenele economice sunt dominate de procese naturale .
Riscul se caracterizeaza prin posibilitatea descrierii unei legi de probabilitate pentru rezultatele scontate .Riscul este un eveniment nesigur si posibil si poate cauza o paguba .Riscul are diferite grade de manifestare:Riscul pur este un fenomen accidental ,adica e probabil ca cineva sa piarda oricum .

Riscul speculativ are 2 laturi posibilitatea castigului si posibilitatea pierderii .Este propriu pietelor financiare - speculatilor de burse,cumpararii de bunuri .
Riscul de neplata este fenomenul de insolvabilitate ( incapacitate de plata ) care apare in urma unui faliment .Riscul de faliment trebuie preantampinat prin nivelul profitului obtinut si planificarea unui nivel al profitului .

Riscul social apartine miscariilor sociale - greve ,revolutii .
Riscul politic inseamna instabilitatea politica a unui stat ,schimbari de guver ,lideri politici. Riscul economic inseamna aparitia unor mari dezechilibre interne , un buget dazechlibrat extern cand balanta de plati nu mai poate sa faca fata unor nevoi ale statului respectiv . Toate aceste riscuri monoeconomice se includ in ceea ce se numeste risc de tara .Este un concept utilizat de F.M.I. ,Banca Mondiala ,U.E. , care consta in manifestarea concomitenta a riscului economic cu cel social , politic .

Riscul de tara sta la originea actractivitatii sau neatractivitatii economiei .Atractivitatea economica consta in conturarea unor indicatori care stimuleaza investitiile externe ,dezvoltarea relatiilor comerciale , mobilitati externe ale persoanelor si in general o activitate economica mai intensa si benefica pentru populatia unei tari .Incertitudinea si riscul sunt categorii ale economiei si exprima pe de o parte gradul de stapanire a fenomenelor si proceselor economice de catre oameni .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.