Mexic ppt

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Este situat in centrul Statului Mexic, inconjurat de munti. Atitudinea: 2240 m deasupra nivelului marii. Populatia : 20 milioane , suprafata: 3129 km patrati. Orasul are cea mai larga strada din lume, Insurgents, 344 de spitale, 161 de muzee, 30 de Sali de spectacole, 106 galerii de arta. Mexicanii il numesc El Df , prescurtare de la numele intreg, Mexico, District Federal. Mexico City este ce[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mexic ppt

Este situat in centrul Statului Mexic, inconjurat de munti. Atitudinea: 2240 m deasupra nivelului marii. Populatia : 20 milioane , suprafata: 3129 km patrati. Orasul are cea mai larga strada din lume, Insurgents, 344 de spitale, 161 de muzee, 30 de Sali de spectacole, 106 galerii de arta. Mexicanii il numesc El Df , prescurtare de la numele intreg, Mexico, District Federal. Mexico City este centrul guvernamental, centrul de afaceri si de cultura in Mexic.

Ca un enorm muzeu, Mexico City este un oras remarcabil cu o cultura veche de 3000 ani, fiind cel mai vechi oras din Emisfera Vestica. Este asezat pe vechea albie a unui lac larg de 7500 metri fiind inconjurat de munti. Doar cateva orase din lume pot concura cu grandoarea acestui oras, cu un istoric ce imbina culturi ale erei Pre Columbiene, colonizarii Europene si erei moderne in final.Orasul Mexico City este orasul pe care civilizatia Azteca l-a dezvoltat in asa masura, incat era cel mai mare si mai remarcabil oras al civilizatiei secolului al 16 lea.

Atractiile turistice: locuri istorice cu temple si ruine arheologice deoasebite, cladiri vechi , biserici si manastiri, parcuri si palate, monumente grandioase, precum si numeroase atractii ale epocii noastre : cluburi de dans, teatre, discoteci, cladiri moderne, magazine. O istorie care ne duce inapoi cu 12 000 ani inurma , de la primele animale si oameni in jurul Lacului Texacoco- pe locul caruia orasul Mexico City a fost construit.

Casa Lamm din secolul 19 - casa a pictorului Lewis Lamm, Edificio Balmori, Edificio Basurto caldit in 1944 fiind cea mai noua si luxoasa cladire a anilor respectivi, Biserica Iglesia de la Sagrada Familia fiind pictata de catre Manuel Gorzope, construita in 1910 dar care nu a fost terminata pana in anul 1925.

In centrul orasului se pot vizita: Parcul Central Almeda, Vechea Scoala San Ildenfonso, Palatul Contesei Santa Maria de Valparaiso, Catedrala Metropolitana, Palatul Bellas Artes 1904, Palatul Inchizitiei secolul 18, Paltul National 1529, Castelul Chapultepec rezidenta Imparatului Maximiliano in 1866 si mai tarziu cea a presedintelui Porfirio Diaz, Muzeul National de Antropologie, Muzeul National de Istorie, Parcul zoologic din Chapultepec 1923, Piata Hidalgo, Capela de la Conchita, Gradina Frida Kahlo, Capela Iglezia de San Jacinto din secolul 16, etc In sudul orasului Mexico City, se gaseste micutul oras Xochimilco , dincolo de lacul cu acelasi nume. Ca puncte de atractii in acest orasel sunt: turul lacului cu salupa, Manastirea franciscana San Bernardino ridicata in 1535, Mixquic un oras celebru pentru festivitatile sale de la inceputul lunii noiembrie - asa numita sarbatoare ' Ziua Mortilor'.

Cancun este un oras tanar. Cu doar cativa ani in urma era o plaja mica, ca dupa aceea sa se dezvolte la ceea ce este acum - paradisul vacantelor secolului 21. Astazi, Cancun este un oras de coasta cu plaja lunga si ingusta, avand multe insulite legate de plaja principala prin poduri sau prin mici porturi Intotdeauna are ceva nou de oferit, pentru turistii care vin pentru distractie, excursii in Peninsula, scuba diving, inot cu delfinii dar si pentru cei care vin sa se relaxeze.
Cancun si intreaga Peninsula Yucatan este una dintre cele mai insorite zone ale lumii.Lunile septembrie, octombrie si noiembrie sunt mai ploioase cu vanturi puternice, dar asta nu inseamna ca nu apare soarele in cursul zilei. Uneori, in luna septembrie se produc furtuni si uragane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.