Metodologia jocului didactic

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.87

nivel: Facultate

O asemenea grupare a lor e importanta in special din considerente practice: corelarea stransa a tendintei firesti a copiilor de a imbratisa genuri variate de activitate ludica cu necesitatea de a invata cat mai mult si cat mai bine.
In cazul gradinitelor cu program prelungit si saptamanal, la aceste activitati se adauga activitati recreative si de relaxare, activitati de dezvoltare si exer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metodologia jocului didactic

O asemenea grupare a lor e importanta in special din considerente practice: corelarea stransa a tendintei firesti a copiilor de a imbratisa genuri variate de activitate ludica cu necesitatea de a invata cat mai mult si cat mai bine.
In cazul gradinitelor cu program prelungit si saptamanal, la aceste activitati se adauga activitati recreative si de relaxare, activitati de dezvoltare si exersare a aptitudinilor individuale, activitati recuperatorii, activitati desfasurate in cursul programului de dupa-amiaza.

a) Activitatile de invatare dirijata sau activitati comune ar corespunde "lectiilor" intalnite in invatamantul de tip scolar, activitati cunoscute si sub denumirea de "activitati obligatorii". Denumirea de "activitate de invatare dirijata" are menirea de a evita unele confuzii ce ar putea aparea in conceperea practicii educationale in gradinita de copii: nici o activitate organizata cu prescolarii nu poate avea caracter obligatoriu si toate activitatile practicate in gradinita, inclusiv cele la alegerea copiilor sau a educatoarelor, comporta caracteristici specifice activitatilor "comune".

Prin atmosfera de joc in care se desfasoara si prin felul cum sunt concepute diferitele strategii de invatare, aceste activitati - dincolo de aparente - sunt altceva decat "lectii" obisnuite sau simple jocuri si ocupatii preferentiale. Ele sunt activitati instructiv-educative specifice invatamantului prescolar. Conventional, ele sunt numite "activitati" si nu "lectii" si prin forma de organizare ele asigura insusirea sistematica a cunostintelor necesare si accesibile intelegerii copiilor.

Astfel de activitati corecteaza vorbirea copiilor, le imbogatesc vocabularul cu cuvinte si expresii lingvistice noi, largesc sfera cunoasterii empirice si pregatesc treptat cunoasterea mai profunda a mediului inconjurator. Ele educa vointa, atentia, motivatia, interesul, dezvolta memoria, gandirea, imaginatia, asigura formatia intelectuala, morala, estetica si fizica a copiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.