Metodologia cercetarii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.35

nivel: Facultate

O astfel de analiza este analiza SWOT, o analiza de piata folosita pe scara larga in procesele de management din toate domeniile si care ofera informatii asupra capacitatii de a raspunde si a controla impactul mediului. Intr-un serviciu informational competent care are in vedere , in prim plan, impactul mediului, succesul nu va intirzia sa apara.Punctele tari si puncetele slabe sau fortele si sla[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metodologia cercetarii

O astfel de analiza este analiza SWOT, o analiza de piata folosita pe scara larga in procesele de management din toate domeniile si care ofera informatii asupra capacitatii de a raspunde si a controla impactul mediului. Intr-un serviciu informational competent care are in vedere , in prim plan, impactul mediului, succesul nu va intirzia sa apara.Punctele tari si puncetele slabe sau fortele si slabiciunile sunt in relatie cu factorii interni ai organizatiei, iar oportunitatile si amenintarile, cu factorii externi.

Punctele forte - repreazinta capacitatea unei organizatii de a-si realiza efectiv obiectivele. Ele pot fi determinate de creativitatea personalului de a gasi si a alege cele mai eficiente cai pentru rezolvarea unor probleme.Slabiciunea este o limita, o greseala, un defect de organizatie care duce la impiedicarea realizarii obiectivelor propuse. Pentru un manager, la elaborarea unui plan de management, este important ca pe langa punctele tari si punctele slabe, sa aiba si alte informatii culese direct de la utilizatori, prin intermediul interviurilor sau a chestionarelor.

Oportunitatea este o situatie favorabila din mediul extern al serviciului; poate fi o tendinta sau o schimbare care favorizeaza cererea pentru un serviciu care nu a mai existat.Amenintarea este o situatie nefavorabila in mediul extern al serviciului; poate fi o constrangere sau orice altceva ce poate influenta negativ activitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.