Metodica predarii informaticii

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din punctul de vedere al unui cadru didactic, aceste stiiinte sunt importante in egala masura si trebuie studiate/stapanite simultan. Cunostintele acumulate (oricat de vaste si de profunde ar fi) nu sunt suficiente pentru desfasurarea procesului de instruire. Pentru ca activitatea profesorului sa aiba rezultatul dorit este nevoie de un mediu corespunzator (legislativ, economic, social, etc), dar s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metodica predarii informaticii

Din punctul de vedere al unui cadru didactic, aceste stiiinte sunt importante in egala masura si trebuie studiate/stapanite simultan. Cunostintele acumulate (oricat de vaste si de profunde ar fi) nu sunt suficiente pentru desfasurarea procesului de instruire. Pentru ca activitatea profesorului sa aiba rezultatul dorit este nevoie de un mediu corespunzator (legislativ, economic, social, etc), dar si de talent si perseverenta.

Obiectul didactica generala studiaza problemele teoretice si instructiv-educativ globale ale invataAZmantului (inclusiv cele ale invatamantului de informatica). Ee se refera la procesul insusirii de catre elevi a cunostintelor, priceperilor si deprinderilor, la caracterul educativ al procesului de invatamant, la sarcinile si continutul invatamantului, precum si la principiile, metodele si formele de organizare ale invatamantului. Metodica poate fi privita ca o didactica particulara. Obiectul de studiu al Didacticii Predarii Informaticii (DPI) il constituie astfel invatamanutul de informatica, precum si sarcinile care ii revin.

Aceste sarcini decurg din obiectivele generale ale invatamaniului.
Metodica predarii informaticii "acum" se contureaza. Toata lumea recunoaste necesitatea ei, dar este nevoie de "curaj" si de timp pentru a o dezvolta. Ritmul cu care se schimba continutul propriu-zis al informaticii ca stiinta, ingreuneaza aparitia acestor lucrari, deoarece daca cineva ar termina de scris o asemenea carte, pana la publicarea acesteia, s-ar putea sa constate ca totul s-a schimbat!

Rasfoind cursurile de metodica, este important ca cititorul sa descopere propriile resurse ale imaginatiei sale creatoare: se va trata o disciplina care se numeste metodica. Aici nu exista sabloane, retete care sa fie obligatorii, in schimb va fi nevoie de talent si de dorinta de a descoperi chemarea - vocatia - pentru meseria de profesor. Aceasta chemare, daca exista sanse de a o aduce la suprafata, trebuie constientizata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.