Metode, tehnici si instrumente manageriale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.81

nivel: Facultate

Notiunea de integrare cuprinde doua idei compleAZmentare si anume: a) gruparea elementelor sistemului care constituie atat comAZponenta constructiva, cat si comAZpoAZnenta functionala a acestuia; b) coordonarea mai multor elemente in vederea reunirii lor intr-unui singur.

Suportul integrarii in cadrul societatii comerciale il constituie interdependenta functiilor. De aceea, evidenA[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode, tehnici si instrumente manageriale

Notiunea de integrare cuprinde doua idei compleAZmentare si anume: a) gruparea elementelor sistemului care constituie atat comAZponenta constructiva, cat si comAZpoAZnenta functionala a acestuia; b) coordonarea mai multor elemente in vederea reunirii lor intr-unui singur.

Suportul integrarii in cadrul societatii comerciale il constituie interdependenta functiilor. De aceea, evidenAZtierea si formalizarea legaturilor si interdependentelor dinAZtre functii reprezinta operatii anterioare construirii unui sistem integrat al societatii comerciale.
Pentru a intelege mai bine si mai complet notiunea de sistem managerial integrat consideram necesar sa definim sistemul manaAZgerial.

Acesta reprezinta un ansamAZblu coerent de metode si pro-ceduri manageriale prin care se asigura cadrul necesar functionarii societatii comerciale sub toate aspectele ei. Obiectivul managemenAZtului socieAZtatii comerciale consta in adoptarea deciziilor menite sa asigure functionarea unitatii si dezvoltarea sa econoAZmico-sociala.
In sistemul managerial integrat al societatii comerAZciale, suportul integrarii este asigurat de interdepenAZdenta functiilor.

Ca urmare, in fiecare faza a procesului manageAZrial integrat se trateaza si utilizeaza informatii asociate diferitelor activitati ale socieAZtatii comerciale, care sunt strans unite intre ele. Avem in vedere legatura si interinfluentarea dintre activitatea de desfacere, cea de productie, de aprovizionare si in final cea financiara care reprezinta principalele sarcini ale studiului necesar pentru construirea unui sistem manaAZgerial integrat.

Intelegem prin sistem managerial integrat un ansamAZblu coeAZrent de proceduri automatizate, a caror utilizare se fundamenteaza pe utilizarea metodelor manageriale, care permit pregatirea si adopAZtarea de decizii, metode la care ne vom referi in continuare.8.1.2. Metode manageriale 8.1.2.1. Definitie:Metoda (grecescul methodos -- cale, mod de expuAZnere, urmarire, itinerar), reprezinta un mod de cercetare, de cunoastere si de transAZformare a realitatii.

Metoda repreAZzinta aspectul teoretic activ al stiintei, care jaloAZneaAZza calea dobandirii de cunostinte noi. Preocupata de reflectarea v 454m124e eridica a fenomenelor studiate, metoda isi asiAZgura un caracter stiintific si o eficienta practica in abordarea reaAZlitatii. In stiinta, metoda ia nastere prin conversiunea domeniului teoretic enuntiativ in indicatii asupra modului cum trebuie aborAZdat obiectul pentru a se obtine cunostinte autentice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.