Metode spectrometrice de determinare antibioticelor in carne si lactate

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

Pentru protejarea sanatatii consumatorilor Uniunea Europeana a stabilit limite maxime pentru rezidurile de produse medicamentoase in tesuturile animaliere provenite. Aceste limite au se incadreaza intre factori de 10-100 pentru a asigura o hrana lipsita de reziduri nocive.
Anumite antibiotice au fost interzise pentru animalele producatoare de carne, lapte si oua. Strategii analitice pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode spectrometrice de determinare antibioticelor in carne si lactate

Pentru protejarea sanatatii consumatorilor Uniunea Europeana a stabilit limite maxime pentru rezidurile de produse medicamentoase in tesuturile animaliere provenite. Aceste limite au se incadreaza intre factori de 10-100 pentru a asigura o hrana lipsita de reziduri nocive.
Anumite antibiotice au fost interzise pentru animalele producatoare de carne, lapte si oua. Strategii analitice pentru determinarea rezidurilor de antibiotice

La ora actuala exista putine metode capabile sa masoare concentratiile de antibiotice la limitele impuse de UE pentru ca unele antibiotice nu sunt solubile in solventi organici, ceea ce a ingreunat extragerea rezidurilor ti stabilitrea concentatiilor lor din tesuturi. Alte antibiotice nu sunt suficient de volatile sau sunt prea instabile la temperaturi inalte pentru a permite analiza lor folosinr GC sau GC-MS. Astfel multe din metodele de masurare a rezidurilor de antibiotice se bazeaza pe HPLC. Cu toate acestea HPLC nu este o metode suficient de specifica pentrua fi utilizata ca referinta in UE.
PENICILINE

Penicilinele (fig 10)-acidul 6-aminoampicilinic sunt administrat animalelor producatoare de carne, lapte si oua din motive terapeutice dar si prolifice. Manipularea catenei laterale fost a modificat spectrul antibacterian al penicilinei pentru a include atat bacteriile gram-pozitive, cat si cele gram-negative.
O gama larga de procedee LC-MS a fost aplicata pentru analiza penicilinei in tesuturi, dar si in lapte. S-au inregistrat metode care folosesc atat ioni pozitivi, cat si ioni negativi.

Comparatia acestor metode in ceea ce priveste sensibilitatea este dependenta de instrumentele folosite, dar si de tehnicile de ionizare.
Un numar mare de cercetatori au folosit metoda cu ioni pozitivi. Mecanismul de fragmentare presupune deschiderea inelului S-lactam, urmata de hidratarea si pierderea dioxidului de carbon.
In 1989 Tyczkowska et al. a aplicat LC-MS la penicilina G in laptele de bovina. Laptele a fost diluat cu un volum echivalent de acetonitril-metanol-apa ( 40:20:20, v/v/v) pentru ca proteina sa precipite. Dupa aceea a fost centrifugat.

Pentru masurare s-a folosit un spectrometru de masa Finnigan Mat 4800. Sistemul LC consista dintr-un cartus Brownlee Phenyl Spheri-5 cu faza mobila de izopropanol 0.2M, acetat de amoniu si acid acetic ( 12.5:85.5:2, v/v/v). LOD-ul a fost 100 A"g/l bazat pe monitorarea ionului aM+Hi+ la m/z 335 si aM+H+H2O-CO2i+la m/z 309.
Voyksner et al. a dezvoltat aceasta metoda aplicand-o si pentru cloxacilina, ampicilina si amoxacilina in laptele de bovina.

Pentru a optimiza sensibilitatea metodei pentru amoxicilina s-au monitorizat ionii aM+Hi+ la m/z 366 si aF+Hi+ la m/z 207 datorita abundantei de ioni aM+H+H2O+CO2i+ la 340. LOD-urile au fost estimate la 100, 200, 200 A"g/l. in timp ce alti cercetatori au folosit LC-MS pentru confirmare, linearitatea a fost obtinuta cu coeficientii de corelatie de 0.9996. Comparatia facuta intre nivelele de cloxacilina din lapte determinate cu LC-UV si LC-MS a demonstrat apropierea rezultatelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.