Metode si tehnici de studiu si analiza procesului de productie

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Graficele de analiza detaliata evidentiaza toate operatiile legate de procesul care se proiecteaza sau este supus analizei. Ele se pot intocmi sau pe o coala de hartie simpla, prin indicarea denumirii operatiilor ce trebuie efectuate si a simbolurilor corespunzatoare, sau prin folosirea unor formate tipizate.detaliata a procesului cuprinde un antet prin care se dau o serie de informatii referito[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode si tehnici de studiu si analiza procesului de productie

Graficele de analiza detaliata evidentiaza toate operatiile legate de procesul care se proiecteaza sau este supus analizei. Ele se pot intocmi sau pe o coala de hartie simpla, prin indicarea denumirii operatiilor ce trebuie efectuate si a simbolurilor corespunzatoare, sau prin folosirea unor formate tipizate.detaliata a procesului cuprinde un antet prin care se dau o serie de informatii referitoare la produsul sau materialul pentru a carui proces se face analiza. Pe orizontala, in cadrul formatului, sunt trecute o serie de coloane pentru prezentarea operatiilor, a simbolurilor operatiilor si a datelor care cuantifica duratele operatiilor sau lungimea lor, dupa caz.

Pe acest format tipizat, pe verticala, in cadrul coloanelor corespunzatoare se vor trece operatiile, in succesiunea lor, cu estimarile corespunzatoare, unindu-se printr-o linie continua, simbolurile care reprezinta felul activitatilor efectuate.
Graficul de circulatie constituie o metoda eficienta pentru a obtine o imagine exacta a unui flux de productie dat. Cu ajutorul lui se poate obtine o imagine intuitiva a graficului de analiza detaliata pe planul de situatie al intreprinderii sau sectiei.

Graficul de circulatie se intocmeste reprezentand pe un plan de situatie al intreprinderii, intocmit la o scara convenabila, circulatia materialelor sau a produselor prin trasarea traiectoriei sau a circuitului acestora in procesul de productie, cu indicarea tuturor activitatilor ce au loc (operatii de baza, de control, asteptari, transporturi, depozitarii). Acest grafic trebuie sa arate amplasarea locurilor de munca in spatiul analizat, cu indicarea distantelor de deplasare si cu trasarea itinerariului parcurs de produse, materiale sau executant la diferite locuri de munca, folosindu-se aceleasi simboluri ca la graficul de analiza detaliata.

Pentru trasarea circuitelor diferite produse sau materiale se pot folosi culori diferite, linii diferite (intrerupte, continue, de diferite grosimi etc.) cu indicarea sensului de circulatie prin sageti.
Pe graficul de circulatie se vor arata in mod exact, directia, distantele, locurile de depozitare si de control, locurile de prelucrare, de asteptare, cu amplasarea exacta pe trasee.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.