Metode si tehnici de management aplicate de SC ANA IMEP SA

5x puncte

categorie: Management

nota: 6.70

nivel: Facultate

O trăsătură importantă a managementului prin obiective la S.C. ANA IMEP S.A. este realizarea de programe și calendare de desfășurare corelată a tuturor activităților.

Principalul obiectiv general al activității va fi în permanență acoperirea cu comenzi a capacităților de producție de care dispune societatea, precum și a capacităților ce vor fi date în folosință, în condițiile reali[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode si tehnici de management aplicate de SC ANA IMEP SA

O trăsătură importantă a managementului prin obiective la S.C. ANA IMEP S.A. este realizarea de programe și calendare de desfășurare corelată a tuturor activităților.

Principalul obiectiv general al activității va fi în permanență acoperirea cu comenzi a capacităților de producție de care dispune societatea, precum și a capacităților ce vor fi date în folosință, în condițiile realizării unei eficiențe economice care să asigure baza dezvoltării viitoare a societății.

Rezultatele concrete pe care ne propunem să le realizăm prin activitatea de piață sunt reprezentate de următoarele obiective principale cuantificabile:creșterea cantității totale de motoare vândute față de anul anterior;câștigarea unor clienți noi, producători de electrocasnice: Whirlpool pentru motoare de dryer și cu colector (unul din principalii producători de mașini de spălat din lume), Gorenje din Slovenia, Amica din Polonia ș.a.

asigurarea prin contractele încheiate a condițiilor de creștere a vânzării de motoare pentru echipament auto cu 50% față de anul anterior. asigurarea condițiilor de creștere a vânzării de motoare cu colector pentru mașini de spălat;reducerea dependenței de piața italiană prin creșterea ponderii altor piețe la 20 % din totalul cantității exportate.

implementarea standardului de calitate ISO 16949 aplicabil în organizațiile producătoare de piese pentru prim montaj și de schimb pentru industria de autovehicule. măsurarea satisfacției clienților și îmbunătățirea continuă a rezultatelor; organizația depinde de clienții săi și din acest motiv încearcă să înțeleagă cerințele prezente și viitoare ale clienților, să răspundă cerințelor clientului și se străduiește să devanseze așteptările clienților. comunicarea acestor necesități și așteptări în întreaga organizație.

Factorii endogeni ai societății și contribuția resurselor umane la realizarea obiectivelor strategice ale unității.Mediul intern al organizației este dat de ansamblul resurselor umane, materiale și financiare de care dispunea firma în vederea atingerii obiectivelor strategice pe care și le-a propus.

2.1. Resursele interne ale întreprinderii
a)Potențialul uman al societății:
Una din principalele resurse ce a contribuit la dezvoltarea și menținerea poziției pe piețele externe și pe piața internă a fost și este forța de muncă.

Cu un număr relativ mic de personal, an de an se realizează milioane de motoare electrice de cea mai bună calitate, recunoscută de clienții și instituțiile internaționale din domeniu electrotehnic.

Ponderea cea mai mare în totalul potențialului uman o constituie personalul direct productiv, și aceasta pentru a putea face față cererii. Dintre aceștia aproximativ 30% au un grad înalt de calificare sau sunt specialiști.

Procesul de formare a personalului fiind în desfășurare se poate afirma că în următorii ani numărul acestora va crește cu cel puțin 50% pentru ca întreprinderea să dispună de personal calificat care să desfășoare o muncă de calitate.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât efortul investițional al organizației pentru retehnologizare și modernizare este în creștere, de aici și necesitatea pregătirii factorului uman pentru a putea face față noilor tehnologii și mijloace de producție.

Din punct de vedere al personalului indirect productiv, se poate spune că marea lui majoritate are o experiență bogată în activitățile pe care le desfășoară, atât datorită nivelului ridicat de pregătire din societate cât și datorită participării sistematice la cursuri de specialitate în țară și în străinătate.
În privința evoluției absolute a numărului de personal putem spune că tendința este de optimizare urmărind acoperirea tuturor necesităților impuse de programul de restructurare și retehnologizare în curs de desfășurare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.