Metode si materiale de cercetare aleopatie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.77

nivel: Facultate

Pentru trifoi sunt potrivite solurile profund, fertile, cu textura mijlocie, cu reactie neutra spre slab acida. Poate fi cultivat si pe soluri mai sarace si mai compacte, daca se fertilizeaza si se lucreaza in mod rational. Sparceta (Onobrychis viciifolia) este o valoroasa planta furajera, care se mentine in cultura 4-5 ani. Ea poate fi cultivata pe terenurile in panta, erodate, din zonele secetoa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode si materiale de cercetare aleopatie

Pentru trifoi sunt potrivite solurile profund, fertile, cu textura mijlocie, cu reactie neutra spre slab acida. Poate fi cultivat si pe soluri mai sarace si mai compacte, daca se fertilizeaza si se lucreaza in mod rational. Sparceta (Onobrychis viciifolia) este o valoroasa planta furajera, care se mentine in cultura 4-5 ani. Ea poate fi cultivata pe terenurile in panta, erodate, din zonele secetoase, contribuind, totodata, la ameliorarea lor. Este folosita sub forma de fan, masa verde si pasune. Spre deosebire de lucerna si trifoi nu provoaca meteorizatie la animale.

Este apreciata si ca o buna planta melifera. In tara noastra se cultiva pe cca 35.000 ha. Importanta. Sfecla furajera este unul din furajele suculente de prima importanta in perioada de iarna, pentru toate speciile si categoriile de animale. Cu tot continutul relativ scazut de substanta organica, prin capacitatea mare de productie, sfecla furajera, cultivata in conditii similare, depaseste cartoful si sfecla de zahar. Soiuri. Soiurile de sfecla furajera cultivate in tara noastra sunt putine la numar, apartinand la diferitele grupe de consistenta si forma : zaharoza de Cenad, mamut rosu, Eckendorf galben, Rozsaszin beta.

Cerinte fata de clima si sol. Sfecla furajera este mai sensibila la inghet decat sfecla de zahar, atat in prima faza de vegetatie, cat si la maturitate. Germineaza la 6-80, iar pentru crestere in prima faza de vegetatie are nevoie de 10-120. Solul. Sfecla furajera cuprinzand soiuri cu inradacinare mult deosebita, poate valorifica atat solurile superficiale, cat si pe cele profunde, cu conditia sa aiba umiditate suficienta. Poate fi cultivata pe soluri mai compacte ca si pe cele usor saraturate. Reactia solului trebuie sa fie neutra, sau usor acida.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.