Metode didactice ppt

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.00

nivel: Facultate

Explicatia este o metoda de expunere verbala, care urmareste dezvaluirea, clarificarea, asigurarea intelegerii unor notiuni, principii, legi prin relevarea notelor esentiale, a legaturilor cauzale dintre obiecte si fenomene, prin surprinderea genezei si devenirii lor.

Descrierea este o forma de expunere, care consta in infatisarea directa a aspectelor realitatii inconjuratoare, red[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode didactice ppt

Explicatia este o metoda de expunere verbala, care urmareste dezvaluirea, clarificarea, asigurarea intelegerii unor notiuni, principii, legi prin relevarea notelor esentiale, a legaturilor cauzale dintre obiecte si fenomene, prin surprinderea genezei si devenirii lor.

Descrierea este o forma de expunere, care consta in infatisarea directa a aspectelor realitatii inconjuratoare, redarea verbala a imaginii unui obiect, fapt, fenomen, schitarea cadrului natural si uman in care se petrece un eveniment, caracterizarea unui personaj etc.

Povestirea este o expunere orala, sub forma de naratiune, care infatiseaza fapte, evenimente, intamplari indepartate in timp si spatiu, fenomene ale naturii etc., pe care elevii nu le pot cunoaste direct. Prelegerea consta in expunerea de catre profesor, oral, a unui volum mare de cunostinte, idei, teorii, conceptii, printr-o inlantuire logica de rationamente, prin confruntari si argumentari cat mai detaliate, prin sistematizarea materialului faptic in jurul unor teme principale, prin analize variate, prin relevarea legaturilor complexe intre fapte si fenomene.

Instructajul precede sau insoteste desfasurarea unei activitati practice, ajutand la precizarea si clarificarea sarcinilor de indeplinit, a conditiilor, regulilor, de ordine si disciplina, de protectie a muncii, a modului de comportare a elevilor. Conversatia este o convorbire care se realizeaza intre profesor si elevi, prin care se stimuleaza si se dirijeaza activitatea de invatare a acestora. Se bazeaza pe intrebari si raspunsuri ce se intrepatrund pe verticala (intre profesor si elevi) si pe orizontala (intre elevi si elevi). Conversatia cunoaste mai multe forme: conversatia euristica, catehetica, dezbatere.

Brainstorming-ul (sau asaltul de idei) consta in elaborarea in cadrul unui grup, in mod spontan si in flux continuu, a unor solutii, idei originale necesare rezolvarii unei probleme. Brainstorming-ul este o metoda de cautari si creatii individuale dar si de confruntare, alegere a solutiilor elaborate in grup.

Invatarea prin descoperire ca si problematizarea poate fi integrata in cadrul demersurilor euristice. Descoperirea se refera la momentul rezolutiv, fiind o continuare si o intregire a problematizarii, finalizarea acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.