Metode de recuperare medicala - balneofizioterapie in accidente cerebrale vasculare

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Motilitatea voluntara reapare incet si incomplet. Recuperarea miscorilor se face, mai ales, in segmentele proximale (in articulatia umarului si a soldului), iar miscarile sunt limitate. Bolnavul reuseste sa mearga dupa un interval variabil de la un caz la altul, dar mersul este dificil si are un aspect particular; membrul inferior este miscat ca un stalp rigid dupa articulatia soldului si la fieca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode de recuperare medicala - balneofizioterapie in accidente cerebrale vasculare

Motilitatea voluntara reapare incet si incomplet. Recuperarea miscorilor se face, mai ales, in segmentele proximale (in articulatia umarului si a soldului), iar miscarile sunt limitate. Bolnavul reuseste sa mearga dupa un interval variabil de la un caz la altul, dar mersul este dificil si are un aspect particular; membrul inferior este miscat ca un stalp rigid dupa articulatia soldului si la fiecare pas descrie un arc de cerc in afara. ("mers cosind").

Fata poate fi sau nu prinsa, dupa sediul leziunii cerebrale. Paralizia faciala este de tip central, adica prinde muschiul fetei, dar respecta muschii fruntii si obicularul pleoapelor. Nu este, de obicei, o paralizie intensa. Asimetria faciala se accentueaza cand bolnavul vorbeste sau contracta voluntar muschii fetei, dar se atenueaza daca bolnavul rade sau plange. Boala apare cu predominanta la batrani, dupa varsta de 60 de ani, cu arterioscleroza.

Debutul este acut. In tromboza, accidentul acut este adesea prevestit de mici sem- ne ischemice care precede cu ore, zile, chiar saptaman accidentul masiv. Aceste simptome premonitorii sunt sub forma de pareze discrete, parastezii care retrocedeaza total sau partial. Ele suntEncefalopatia hipertensiva are ca debut clinic cefalee intensa, in casca sau in cerc, rezistenta la antinevralgice. Cefaleea este insotita de greata si varsaturi care usureaza, partial pe bolnav (prin deshidratare). Apare, uneori, rigiditatea cefei, convulsii localizate sau genera-lizate, sau semnul Babinski discret si intermitent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.