Metode de prelucrare a semnalelor de TV

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este un dispozitiv complex, intrunind elemente optice, mecanice si electronice care realizeaza captarea imaginii de transmis si transformarea ei in semnal electric.Dupa principiul de functionare se deosebesc cu spot volant si camere cu dispozitiv videocaptor.
Camerele cu spot volant folosesc ca element fotosensibil un fotomultiplicator electronic. Analiza obiectului (sau a imaginii de trans[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metode de prelucrare a semnalelor de TV

Este un dispozitiv complex, intrunind elemente optice, mecanice si electronice care realizeaza captarea imaginii de transmis si transformarea ei in semnal electric.Dupa principiul de functionare se deosebesc cu spot volant si camere cu dispozitiv videocaptor.
Camerele cu spot volant folosesc ca element fotosensibil un fotomultiplicator electronic. Analiza obiectului (sau a imaginii de transmis) se face in intuneric cu ajutorul unui spot luminos "volant", care descrie un rastru pe ecranul unui tub cinescop special.

Sisteme optice adecvate permit ca lumina provenita de la acest "spot" si reflectata de obiectul de transmis sa cada pe fotocatodul multiplicatorului. Deoarece analiza se face in intuneric, aceste se folosesc pentru filme si diapozitive.
Pentru scene de exterior se folosesc camere de televiziune cu tub videocaptor sau cu dispozitive videocaptoare integrate.
In cazul camerelor de televiziune in culori, se folosesc trei tuburi videocaptoare cu filtre pentru cele trei culori (RGB).

Uneori se introduce si al patrulea tub videocaptor care produce separat semalul Ey, astfel incat sa se dispuna in canalul luminanta de un semnal cu banda de frecventa normala. Semnalele ER, EG, EB, si eventual EY, sunt amplificate separat de preamplificatoare de videofrecventa (de camera) si sunt prelucrate in vederea obtinerii semnalului de televiziune color.Aceste preamplificatoare de camera trebuie sa aiba o banda de frecventa de circa 6,5...7

MHz (in cazul normei OIRT), o caracteristica de faza cat mai liniara,o amplitudine a semnalului de iesire de 1 (sau 1,4) Vvv, si un raport semnal/zgomot Y cat mai bun. Amplificarea preamplificatorului de camera este functie de tipul dispozitivului videocaptor utilizat. In cazul tuburilor cu multiplicator (ex: superorticonul), se obtine la iesirea tubului un curent de semnal intre 0,5...1 mA. Rezulta Y = 30...80, deci un preamplificator uzual cu curent de zgomot de 0,2...12 nA, nu modifica sensibil raportul Y asigurat de tubul videocaptor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.