Metoda usoara de a te lasa de fumat

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Facultate

Exceptand cazul in care esti nefumator sau fost fumator, este esential sa nu te opresti din fumat pana cand nu termini cartea. Poate ca ti se pare o contradictie. Mai tarziu am sa-ti explic ca tigarile nu-ti aduc absolut nici un avantaj. De fapt, una din ciudateniile fumatului este ca, atunci cand ne aprindem o tigara, ne uitam la ea si ne intrebam de ce facem asta. Numai cand suntem privati de ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metoda usoara de a te lasa de fumat

Exceptand cazul in care esti nefumator sau fost fumator, este esential sa nu te opresti din fumat pana cand nu termini cartea. Poate ca ti se pare o contradictie. Mai tarziu am sa-ti explic ca tigarile nu-ti aduc absolut nici un avantaj. De fapt, una din ciudateniile fumatului este ca, atunci cand ne aprindem o tigara, ne uitam la ea si ne intrebam de ce facem asta. Numai cand suntem privati de acea tigara ea capata o valoare. Totusi, sa pornim de la premisa ca, iti place sau nu, te crezi dependent. Cand te crezi dependent, nu te poti relaxa niciodata complet sau nu te poti concentra niciodata daca nu fumezi.

Prin urmare, nu incerca sa te lasi inainte de a ajunge la ultima pagina a cartii. Pe masura ce vei intoarce paginile, dorinta ta de a fuma va scadea treptat. Nu face pasul final fiind pregatit doar pe jumatate, poti sa esuezi. Retine, tot ce ai de facut este sa urmezi instructiunile. Avand avantajul unui feedback de 12 ani de la publicarea primei editii a cartii (care nu continea capitolul 28, A Momentul potrivit >>), imi dau seama ca instructiunea aceasta, sa nu te lasi de fumat pana ce nu termini cartea, mi-a produs mai multa frustrare decat toate celelate.

Cand m-am lasat de fumat, multe rude si prieteni ai mei s-au lasat si ei doar pentru ca eu reusisem. S-au gandit: A Daca el a putut, oricine poate. >> Cu trecerea anilor, facand mici aluzii, am reusit sa-i conving pe cei care nu se lasasera cat este de placut sa fii liber. Cand mi s-a tiparit cartea, am oferit-o celor din A nucleul dur >>, care continuau sa pufaie. M-am gandit ca puteau s-o citeasca si daca era cea mai plicticoasa carte scrisa vreodata, de vreme ce autorul le era prieten.Am fost surprins si jignit cand am aflat, cateva luni mai tarziu, ca nu se obosisera s-o termine.

Ba chiar am descoperit ca prietenul meu cel mai bun din vremea aceea nu numai ca ignorase exemplarul cu dedicatie pe care i-l daruisem, dar se descotorisise de el. Atunci m-am simtit jignit, dar adevarul este ca nu tinusem cont de teama distrugatoare pe care i-o inoculeaza tigara fumatorului. Este ceva dincolo de prietenie. Eu insumi am fost la un pas de divort din cauza ei. Mama i-a spus odata sotiei mele: A De ce nu-l ameninti ca-l parasesti daca nu se lasa de fumat? >> Sotia mea i-a raspuns: A Pentru ca, daca as face-o, m-ar parasi el pe mine. >> Mi-e rusine sa marturisesc asta, dar cred ca avea dreptate, atat de mare e teama pe care o genereaza fumatul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.