Metoda usoara de a te lasa de fumat

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Discutiile cu fostii fumatori mi-au spulberat alt mit. Crezusem ca ma caracterizeaza pe mine o anume slabiciune, insa mi-am dat seama brusc ca toti fumatorii trec prin acest cosmar launtric. Mi-am spus cam asa: A Milioane de oameni se lasa acum de fumat si duc o viata fericita. N-aveam nevoie sa fumez inainte sa ma apuc si-mi amintesc ca m-am chinuit serios pana sa ma obisnuiesc cu tigara asta mi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metoda usoara de a te lasa de fumat

Discutiile cu fostii fumatori mi-au spulberat alt mit. Crezusem ca ma caracterizeaza pe mine o anume slabiciune, insa mi-am dat seama brusc ca toti fumatorii trec prin acest cosmar launtric. Mi-am spus cam asa: A Milioane de oameni se lasa acum de fumat si duc o viata fericita. N-aveam nevoie sa fumez inainte sa ma apuc si-mi amintesc ca m-am chinuit serios pana sa ma obisnuiesc cu tigara asta mizerabila. Prin urmare, de ce sa fumez? >> In orice caz, nu-mi placea s-o fac. Mi-era sila de tot ritualul ala scarbos si nu voiam sa-mi petrec restul vietii fiind robul acelor tigari dezgustatoare.

Dupa care mi-am spus: Allen, fie ca-ti place sau nu, ai fumat ultima tigara.Am stiut in acel moment ca n-am sa mai fumez niciodata. Nu ma asteptam sa-mi fie usor - dimpotriva! Eram convins ca urma sa ma cufund intr-o lunga depresie si ca toata viata voi indura, cand si cand, chinul privarii de nicotina. Insa a fost o adevarata binecuvantare, de la bun inceput. Mi-a luat ceva timp pana sa pricep de ce a fost asa usor si de ce n-am suferit de data asta chinurile abstinentei. Motivul este ca aceste chinuri nu exista in mod obiectiv. Doar dubiile si incertitudinea le provoaca.

Adevarul cel frumos este ca E USOR SA TE LASI DE FUMAT. Numai nehotararea si parerea de rau fac lucrurile dificile. Chiar si in timp ce sunt dependenti de nicotina, in anumite momente ale vietii fumatorii pot sa uite de ea relativ multa vreme. Numai cand vrei o tigara si n-o poti avea suferi. Prin urmare, secretul usurintei de a te lasa de fumat este sa hotarasti ca te lasi in mod cert si definitiv. Nu sa speri, ci sa stii ca ai scapat o data ce ai hotarat s-o faci. Niciodata sa nu pui acest lucru sub semnul intrebarii. Dimpotriva - sa te bucuri intotdeauna ca ai facut-o.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.