Metoda analizei economice

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.96

nivel: Facultate

Prin factori in analiza economica se subinteleg conditiile in care se desfasoara procesele de productie sau cauzele ce influenteaza asupra rezultatelor obtinute.Factorii in analiza economica se clasifica dupa urmatoarele criterii:Dupa caracterul actiunii:factori cantitativi;factori calitativi.F. cantitativi reflecta marimea resurselor alocate in circuitul economic al intreprinder[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metoda analizei economice

Prin factori in analiza economica se subinteleg conditiile in care se desfasoara procesele de productie sau cauzele ce influenteaza asupra rezultatelor obtinute.Factorii in analiza economica se clasifica dupa urmatoarele criterii:Dupa caracterul actiunii:factori cantitativi;factori calitativi.F. cantitativi reflecta marimea resurselor alocate in circuitul economic al intreprinderii(ex: nr.muncitorilor angajati, nr. de utilaje). Astfel sporirea volumului productiei fabricate pe seama angajarii unui numar mare de muncitori sau procurari utilajului mai performant va reflecta influenta factorilor cantitativi.

F. calitativi sunt cei ce reflecta eficienta utilizarii resurselor (ex: sporirea volumului productiei fabricate in baza majorarii productivitatii medii anuale a unui muncitor sau a randmentului mediu pe unitate de utilaj).Dupa intensitatea actiunii:factori principali;factori secundari. principali sunt acei carora in anumite conditii le revine rolul decisiv in obtinerea performantelor ( ex: implimentarea tehnologiilor avansate se considera factor hotaritor in cresterea productivitatii muncii, sporirea rezultatului financiar).

F. secundara se considera se considera acei care in mod direct nu influenteaza asupra rezultatelor obtinute de intreprindere insa formeaza conditii necesare pentru activitate (ex: asigurarea intreprinderii cu resurse umane sau materiale).factori permanenti;factori temporari.F. permanenti sunt cei care influenteaza de-a lungul activitati a intreprinderii (ex: cererea de marfuri).F. temporari sunt cei care influneteaza intr-un anumit segment limitat de timp( ex: reducerea tarifelor la produsele peroliere in anul 2009 a avut un caracter scurt).
IV. Dupa sfera actiunii:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.