Metoda Hannen

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deprinderile de limbaj ale copiilor nu pot fi predate, dar sunt invatate de catre cei mici ca parte a activitatilor si interactiunilor lor zilnice cu ceilalti copii si cu ingrijitorii lor.
Studiile numeroase din domeniul deprinderii limbajului si al problemelor de comunicare au aratat ca cei mici invata cel mai bine de la parintii lor, intr-un mediu familiar si natural. De aceea, Metoda Han[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metoda Hannen

Deprinderile de limbaj ale copiilor nu pot fi predate, dar sunt invatate de catre cei mici ca parte a activitatilor si interactiunilor lor zilnice cu ceilalti copii si cu ingrijitorii lor.
Studiile numeroase din domeniul deprinderii limbajului si al problemelor de comunicare au aratat ca cei mici invata cel mai bine de la parintii lor, intr-un mediu familiar si natural. De aceea, Metoda Hanen instruieste parintii sa faciliteze dezvoltarea limbajului la copii, folosindu-se de situatiile care pot aparea in orice zi in viata unui copil.

Astfel, procesul de invatare este unul continuu, dezvoltand simultan legatura dintre parinti si copii.
Metoda Hanen isi doreste sa furnizeze persoanelor importante din viata unui copil toate mijloacele necesare pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si dezvolte cat mai bine abilitatile de vorbire, de interactiune sociala si de invatare.Prin activitati si discutii de grup, parintii invata in cadrul Metodei Hanen sa profite de fiecare zi si de fiecare activitate intreprinsa alaturi de copil pentru a-l ajuta sa comunice si sa foloseasca limbajul. Ei invata sa creeze un mediu propice dezvoltarii usoare a copilului.

Parintii sunt primii si cei mai importanti dascali pentru copiii lor. Este important ca parintii sa invete sa fie mai receptivi, sa incerce sa observe, sa astepte, sa asculte si sa il lase pe cel mic sa conduca firul comunicarii, in loc sa incerce sa-l invete sa vorbeasca. Acest lucru ar putea presupune o schimbare semnificativa a comportamentului parintilor. Dezvoltarea capacitatilor de comunicare si vorbire prin Metoda Hanen se realizeaza prin activitati comune vietii de copil: prin joaca!

Fie ca este vorba de jocuri de roluri sau alte tipuri de joc ce presupun comunicarea, acestea vor facilita incurajarea limbajului spontan al copilului. Citirea povestilor pentru copii si folosirea muzicii ca terapie pentru dezvoltarea limbajului sunt alte 2 tehnici folosite de Metoda Hanen.
Programele Metodei Hanen au la baza modelul de interactiune sociala pentru deprinderea limbajului si incurajeaza apropierea familiei fata de nevoile copilului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.