Metabolismul proteic si lipidic in insuficienta hepatica

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.55

nivel: Facultate

La acestea se adauga maldigestia datarita stazei biliare si malabsorbtia datorita stazei intestinale sanguine, consecinta a stazei in teritoriul port. 1)metabolismul proteic este influentat prin afectarea profunda a capacitatii de proteosinteza a ficatului (albumina, factori ai coagularii, unele enzime, apoproteine), evidentiate la nivel plasmatic prin hipoproteinemie, mai ales hipoalbuminemie. Sc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Metabolismul proteic si lipidic in insuficienta hepatica

La acestea se adauga maldigestia datarita stazei biliare si malabsorbtia datorita stazei intestinale sanguine, consecinta a stazei in teritoriul port. 1)metabolismul proteic este influentat prin afectarea profunda a capacitatii de proteosinteza a ficatului (albumina, factori ai coagularii, unele enzime, apoproteine), evidentiate la nivel plasmatic prin hipoproteinemie, mai ales hipoalbuminemie. Scaderea sintezei de proteine va determina o predominanta a catabolismului proteic ce conduce la hiperaminoacidemie care caracterizeaza IHA si mai rar IHC.

Hiperaminoacidemia poate aparea accidental in:cresterea aportului endogen de AA in stari de hipercatabolism ce apar in caz de traumatisme, arsuri, infectii grave, stari febrile prelungitecresterea aportului exogen de AA dat nerespectarii regimului alimentar hipoproteic sau ca urmare a unor HDS In IH sinteza albuminelor este deficitara dar hpoalbuminemie apare doar in IHC.In IHC albumina elaborata se distribuie inegal in doua compartimente: 40% intravascular si 60% extravascular unde este utilizata de celule ca sursa de AA( acest stoc de albumina poate fi mobilizat prin drenaj limfatic aparand posibilitatea mascarii tendintei de scadere a conc plasmatice a albuminei.

Consecintele hipoalbuminemiei sunt: apare un sindrom carential generalizat, apare un dezechilibru hidroelectrolitic si tulburari hormonale. 2)metabolismul lipidic este influentat prin modificarea lipidogramei serice, in sensul cresterii AG liberi si a TG si scaderii colesterolului. Datorita scaderii sintezei de proteine, scade si sinteza de apoproteine si implicit, formarea de lipoproteine, exceptie facand VLDL a caror sinteza este mai mare decat hiperinsulinismul prezent in IH. Cum VLDL traqnsporta in special TG apare o hiperTG. In cadrul deficitului de proteosinteza, se reduce si sinteza enzimei LCAT ceea ce explica scaderea nivelului plasmatic de colesterol esterificat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.